Boss brengt twee nieuwe Space Echo pedalen uit!

Boss brengt twee nieuwe Space Echo pedalen uit!

De een compact, de ander zeer uitgebreid

Boss introduceert met de RE-2 en RE-202 de meest compacte Space Echo die Boss ooit heeft gemaakt, en de meest uitgebreide recreatie van deze iconische tape-echo......meer »»

Concerten van topgitaristen op komst

Julian Lage, Cory Wong, Joe Bonamassa, Ed Verhoeff, Matt Schofield en vele anderen

Het gaat weer loos, gelukkig! Er zijn veel interessante concerten voor gitaristen op komst! Check de data van deze gitaristen die naar de Benelux komen!.....meer »»

Ed Verhoeff: tribute aan John Abercrombie

Video en audio bij het interview in Gitarist 373

Na twee jaar doorschuiven komt het er eindelijk van: Ed Verhoeffs eerbetoon aan zijn in 2017 overleden vriend en collega John Abercrombie, de toonaangevend gitarist die in de jaren tachtig een van de .....meer »»

Uniek interview met Jimmy Rosenberg - door Ruben Hoeke

‘De gitaar heeft me nooit bedrogen’

Hij is een van de grootste gipsyjazzgitaristen aller tijden. Al op piepjonge leeftijd werd Jimmy Rosenberg (41) gezien als de nieuwe Django Reinhardt. Er volgden drie turbulente decennia. In de herfst.....meer »»

Joe Satriani: minder compromissen, andere dynamiek

Video en audio bij het interview in Gitarist 373

Tijdens de lockdown nam Joe Satriani zijn negentiende studioalbum op, ‘The Elephants Of Mars’. Volgens de Amerikaanse gitaarvirtuoos heeft het opnameproces ervoor gezorgd dat hij meer als zichzelf.....meer »»

Release van de week: Animals As Leaders - Parrhesia

Vandaag verschenen - 25 maart 2022

Het laatste full-length album van Animals As leaders, 'The Madness Of Many’, stamt alweer uit 2016. Maar nu is er dan eindelijk een nieuwe plaat, ‘Parrhesia’, waarop de progmetalband behoorlijk .....meer »»

Krijg de revolutionaire Hohner PentaSharp mondharmonica met neksteun t.w.v. € 62,90 cadeau bij abonnement Gitarist*

Pentatonische toonladder inclusief ‘blue note’

Hohner is sinds jaar en dag hét merk als het om mondharmonica’s gaat. Wil je een Hohner PentaHarp mét neksteun t.w.v. € 62,90 gratis thuisgestuurd krijgen? Neem dan nu een jaarabonnement op Git.....meer »»

IM Bert Ruiter

Focus-bassist overleden

Vandaag, 24 maart 2022, is Bert Ruiter overleden. Hij werd 75 jaar. Ruiter was onder meer bekend als bassist van Focus en Earth & Fire, maar hij deed veel meer......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken