Test van de D'Addario XS-serie snaren voor elektrische gitaar

Test van de D'Addario XS-serie snaren voor elektrische gitaar

Met extreem dunne coating

Een jaar geleden introduceerde D'Addario de nieuwe XS serie snaren voor akoestische gitaren met de woorden "een ware technologische doorbraak op het gebied van gecoate snaren." Nu zijn ze ook voor ele.....meer »»

2,5 miljoenste gitaar van Martin

Ingelegd met 436 diamanten

Jawel, het 188 jaar oude merk heeft het ongelofelijke aantal van 2,5 miljoen gitaren gemaakt. Dat vraagt om een heel bijzonder jubileuminstrument. Wie Martin kent, weet dat dat een uitdaging is die ze.....meer »»

Release van de week: Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon II. Ascension

Vandaag verschenen - 1 juli 2022

Een van de meest ambitieuze projecten die we de laatste tijd gehoord hebben is ‘I Am The Moon’ van de Tedeschi Trucks Band: een collectie van 24 nummers verspreid over vier albums waarvan vandaag .....meer »»

Paul McCartney's Glastonbury 'duet' met John Lennon werd mogelijk gemaakt door Peter Jackson en machine learning

"We leerden de computer hoe John klinkt en hoe Paul klinkt"

Paul McCartney's 'virtuele duet' met voormalig Beatles-bandgenoot John Lennon was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van zijn prachtige Glastonbury headline set op zaterdagavond, maar het zou niet m.....meer »»

Videotest van de LTD Viper 1000 MSTBC gitaar

Testrapport in Gitarist 376, juli 2022, hier de video van de test!

'De LTD Viper 1000 MSTBC blinkt uit in rock en metal, wat je ook zou verwachten van een LTD gitaar, maar dankzij de extra voicings krijg je er een heel palet aan klanken bij, waardoor er eigenlijk gee.....meer »»

Release van de Week: Porcupine Tree - Closure/Continuation

Vandaag verschenen - 24 juni 2022

‘Closure/Continuation’ is het eerste Porcupine Tree-album in bijna dertien jaar. De muziek van de Britse progrockers is meteen herkenbaar, maar een stuk minder stevig dan de laatste paar albums. S.....meer »»

Baton Rouge breidt 20s Reloaded-serie uit met nieuwe shape

Er zijn zes FJ-modellen met verschillende houtsoorten en finishes

Baton Rouge's nieuwe FJ-shape is een kleine jumbo met een ondiepe cutaway. Een Flatcut Jumbo noemt de gitaarfabrikant dat ofwel FJ. Baton Rouge wil er de kloof mee overbruggen tussen de 20s Reloaded- .....meer »»

Taylor introduceert Koa modellen in 700 serie

Grand Auditorium en Grand Concert

Taylors 700 serie akoestische gitaren bestond uit modellen met palissander zij- en achterkant en een sparren top. Nu is heeft Andy Powers twee Koamodellen toegevoegd, de Grand Auditorium 724ce en de i.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken