Release van de week: Vieux Farka Touré - Les Racines

Release van de week: Vieux Farka Touré - Les Racines

Vandaag verschenen: 10 juni 2022

'Les Racines' is Frans voor "de wortels". Zo'n titel kies je als gevestigde muzikant alleen als je terug gaat naar je oorsprong. En inderdaad: op zijn vijfde soloalbum duikt de Malinese zanger en gita.....meer »»

Harlem Lake wint European Blues Challenge

De beste van 23 bands

Afgelopen weekeinde vond de European Blues Challenge plaats in Malmö. 23 bands vanuit heel Europa speelden op twee dagen en Nederland won: Harlem Lake ging er met de winst vandoor......meer »»

Elfring Freedom Event fotoverslag

Met Harlem Lake's Sonny Ray van den Berg

Op donderdag 19 mei vond het Elfring Freedom Event plaats in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk. Is dat een evenement waar gitaristen de barricaden opgaan voor vrijheid, gelijkheid en democratie? .....meer »»

De bijzondere Kauffmann Cozy gitaar getest in Gitarist

Check de onthullingsvideo van deze gitaar van Nederlandse makelij, 'ontdekt' in een kasteel in Frankrijk...

In december publiceerden we het nieuws over die bijzondere in Nederland gebouwde gitaar, de Kauffmann Cozy. In Gitarist 375, juni 2022 hebben we de Cozy getest. En het is werkelijk een heel bijzondere.....meer »»

Universal Audio komt met nieuwe pedalen

Elk met de simulatie van een specifieke versterker

Universal Audie verraste vorig jaar met de introductie van drie effectpedalen voor gitaristen, de Starlight Echo station, Golder Reverbarator en Astra Modulation Machine. Nu komt het Amerikaanse studi.....meer »»

Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Vraag 5000 euro aan voor creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk

Het was een mooi moment op de Muzikantendag, 7 mei in de Melkweg, toen Frank Janssen kon aankondigen dat Buma Cultuur en Muzikantendag de handen ineen hadden geslagen om de door het ministerie van OCW.....meer »»

Release van de week: Rik Meijer - Rik Meijer

Vandaag verschenen: 20 mei 2022

Door de jaren heen is de Friese gitarist Rik Meijer vooral als sessiemuzikant actief geweest. Op zijn titelloze solodebuut doet hij wat hij zelf leuk vindt. Met hulp van kopstukken uit de Nederlandse .....meer »»

Tal van topgitaristen op North Sea Jazz 2022

Van George Benson tot Cory Wong, van Bill Frisell tot Nile Rodgers

Hier op de redactie vinden we het wat vreemd: North Sea Jazz is al uitverkocht op de dag dat het volledige programma bekendgemaakt wordt. Komt natuurlijk door corona, want iedereen had de tickets voor.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken