Niks dan licks

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 370

In Gitarist 370, januari 20222 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsn.....meer »»

Obscura: geen muziek voor muzikanten

Video en audio bij het interview in Gitarist 370

Het was een bewogen tijd voor Obscura. Vorig jaar verliet iedereen behalve gitarist en vocalist Steffen Kummerer de Duitse progressieve deathmetalband. Maar daarvoor keerden onder meer gitarist Christ.....meer »»

Open podium: The Pogues - Fairytale Of New York

Audio bij de workshop in Gitarist 370

In Gitarist 370, januari 2022 vind je de akkoorddiagrammen, akkoordenschema en tekst bij deze workshop. Kerst is niet compleet zonder dit eenvoudig mee te zingen nummer van The Pogues......meer »»

KOOPGIDS akoestische gitaarsnaren ‘Ernie Knows Acoustic’

Welke Ernie Ball snaren kies ik voor mijn akoestische gitaar?

Ernie Ball maakt meer dan 200 verschillende types snaren in een groot aantal materialen, snaardiktes en stijlen, zowel elektrisch, akoestisch als klassiek. Of je nu een beginner bent of een profession.....meer »»

RIP Phil Chen

Sessiebassist van onder meer Jeff Beck, Rod Stewart en Pete Townshend

De bekende sessiemuzikant Phil Chen is overleden. Hij zou met kerst 81 zijn geworden. Chen speelde met onder meer Jeff Beck, Rod Stewart, Pete Townshend en met Robby Krieger en Ray Manzarek van The Do.....meer »»

Release van de Week: Neil Young & Crazy Horse - Barn

Vandaag verschenen - 10 december 2021

Vandaag verschijnt het eenenveertigste (!) studioalbum van Neil Young. Deze keer met Crazy Horse en op zich is dat aantal al een Release van de Week waard......meer »»

Tom Morello's iconische versterkersounds in nieuwe MXR Power 50 Overdrive

Signaturepedaal met Marshall en Peavey sounds

Het MXR Power 50 Overdrive-pedaal vangt de klank van Morello's Marshall JCM800 en Peavey speakerkabinetten en voegt daar een effectloop aan toe......meer »»

De Philosopher's Tone van Pigtronix - minicompressor met veel headroom

Pigtronix belooft gouden randje met treble- en blendregelaar.

Pigtronix belooft met de Philosopher's Tone je gitaargeluid een gouden randje te geven. Hoe? Door deze compressor te voorzien van een treble- en blendregelaar. .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken