Luister naar Steve Vai Masterclass op Radio 6

Luister naar Steve Vai Masterclass op Radio 6

Son of Alien Guitar Secrets - in twee delen

Onder de titel 'Son of Guitar Secrets' presenteert Co de Kloet in Mijke & Co Live in twee uitzendingen van een uur de Steve Vai Masterclass van 10 mei 2014, die Ibanez met Gitarist organiseerde in Tiv.....meer »»

Nik Huber clinic bij Max Guitar in Den Haag

Duitse boetiekbouwer geeft Clinic bij Max Guitar

Op zaterdag 7 juni komt Nik Huber naar Den Haag voor een clinic bij Max Guitar. Het zal daarbij niet alleen om de gitaren van Huber gaan, maar hij zal ook optreden met zijn Foo Fighters tribute band, .....meer »»

Doe mee aan Guitar Jamz 2015

Inschrijving voorrondes tot 16 juni 2014

Het Guitar Jamz festival is een event voor getalenteerde gitaristen die de status van (wereld)ster willen bereiken. Op 9 augustus 2014 vindt in Giesbeek (gemeente Zevenaar) de Kick Off plaats voor het.....meer »»

Buma ROCKS! Export Award voor Adje Vandenberg

Hardrockgitarist "sterk teruggekomen"

Hardrockgitarist Adje Vandenberg en zijn band MoonKings speelden zaterdag voor enkele tienduizenden mensen op FortaRock in Nijmegen. Een dag eerder werd hij onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Awa.....meer »»

The Edge & Bono naar Fender

Gitarist en zanger van U2 versterken directie Fender

In het jaar dat de Stratocaster 60 wordt, ondergaat Fender grote veranderingen. De Grote Man bij Fender Larry Thomas is met pensioen en vervangen door Bob Roback. De Amerikaanse Ovation fabriek sluit .....meer »»

Open dag bij Aristides op 7 juni

Demo's, fabrieksbezoek en gitaren bespelen

Op 7 juni doet Aristides zijn deuren open voor het publiek en kan je met eigen ogen zien hoe deze bijzondere Nederlandse gitaren worden gemaakt. Daarnaast kan je alle modellen zelf uitproberen en word.....meer »»

Jimi Hendrix’ Monterey Strat

Videoplaylist bij de Stratocaster-feature in Gitarist 279, juni 2014

Bij Jimi Hendrix zullen de meesten aan de Olympic White Fender Stratocaster denken die hij in 1969 gebruikte op het Woodstock festival. Toch was zijn optreden tijdens het Monterey Pop festival in 1967.....meer »»

Jimmy Page & Led Zeppelin

Audio bij workshop Gitarist 279, juni 2014

Sommige dingen veranderen nooit en een daarvan is de legendarische status van Led Zeppelin. En van hun gitarist Jimmy Page. Als je denkt een ijzersterkte riff geschreven te hebben, is de kans groot is.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken