Release van de week: Wolfgang Muthspiel - Angular Blues

Release van de week: Wolfgang Muthspiel - Angular Blues

Vandaag verschenen - 20 maart 2020

Wolfgang Muthspiel, door het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker een “shining light” onder de hedendaagse jazzgitaristen genoemd, keert terug naar het trioformaat met ‘Angular Blues’, zijn .....meer »»

Niks te doen? Oefen deze licks! - deel 1 - in tijden van corona

Complete aflevering van Gitarist-workshop Niks dan licks - met tabs en audio! Licks in de stijl van o.a. The Beatles, Brian May, Joe Bonamassa en Prince

Never waste a good crisis, wordt wel gezegd. Of dichterbij huis: elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu velen van ons door de coronacrisis noodgedwongen thuiszitten, hebben we onverwacht een hoop extra ti.....meer »»

Fender gaat terug naar het begin met 70th Anniversary Broadcaster

Het originele twee-pickup model dateert van voor de Telecaster

Leo Fender had een talent om de zaken al vroeg op orde te krijgen - en voor velen is wat we kennen als de Telecaster het ultieme statement in tijdloos gitaarontwerp. De vorm werd in 1950 uitgebracht .....meer »»

Corona en het drama voor de professionele muzikant

Acties van Popcoalitie en Kunstenbond

Het Coronavirus slaat toe en heeft grote gevolgen voor muzikanten die hun geld met live spelen verdienen. Concerten worden gecanceld, fees worden niet uitbetaald. Op social media zijn de meeste muzika.....meer »»

De ultieme phaser?

Seymour Duncans Polaron biedt klassieke phasing plus heel veel meer

Er zijn prachtige phaserpedalen met maar één regelaar, maar dat vond Seymour Duncan voor zijn nieuwe Polaron niet voldoende. Deze phaser biedt met zijn zes regelaars en aanslaggevoeligheid meer moge.....meer »»

Steve Vai signature versterker van Synergy Amps

Tweekanaals buizenmodule

Synergy Amps introduceert zijn allereerste signature module, ontworpen met Steve Vai......meer »»

Homestead veilt Queen of Night - event is gecancelled helaas

Naar tulp vernoemde gitaar wordt geveild voor KWF

In museum de Zwarte tulp in Lisse zal op 27 maart de Homestead Queen of Night gitaar geveild worden ten behoeve van de KWF Kankerbestrijding......meer »»

Release van de week: Burning Witches - Dance With The Devil

Vandaag verschenen - 6 maart 2020

Burning Witches is een Zwitserse heavymetalband. Het vurige leadgitaarwerk is echter afkomstig van de Nederlandse gitariste Sonia Nusselder en met nieuwe zangeres Laura Guldemond heeft de band tegenwo.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken