DeWolff - ‘Grand Southern Electric’

DeWolff - ‘Grand Southern Electric’

Beluister het album van Op de Plaat in Gitarist 280

Voor ‘Grand Southern Electric’ werkte het Limburgse trio DeWolff samen met producer en technicus Mark Neill, die onder meer The Black Keys’ ‘Brothers’ produceerde. Zanger-gitarist Pablo van de Poel ve.....meer »»

Video's bij de tests in Gitarist 280

EVH, Tone King, Taylor, DOD

De tests van de EVH Stripe, Tone King Royalist 45C, Taylor 814ce en DOD Phasor 201 & Overdrive Preamp 250 uit Gitarist 280, juli 2014 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken......meer »»

Jeff Beck cancelt rest Europese tournee

Zes weken rust voor gitarist na medische ingreep
  • 27-06-2014 14:38 |

Een kort statement op zijn website veroorzaakte donderdag 26 juni enige onrust. Jeff Beck heeft na het eerste deel van zijn wereldtournee, waarin hij onder meer een groots optreden in TivoliVredenburg.....meer »»

Toonladder van de maand: natuurlijke mineurladder

Audio bij workshop Gitarist 280, juli 2014

De natuurlijke mineurlader voegt twee noten toe aan mineurpentatonisch. Het grootste verschil op gitaar is dat natuurlijk mineur meestal wordt gespeeld met drie in plaats van twee noten per snaar, waa.....meer »»

In de loop: classic rock

Audio bij de workshop in Gitarist 280, juli 2014

Wil je tweestemmige gitaarsolo’s spelen maar heb je geen tweede gitarist? Gebruik dan een looperpedaal! In Gitarist 280, juli 2014 laten we zien hoe je de 'twin guitar'-sound in je eentje kunt creëren.....meer »»

Download Gitarist in App Store of via AKO Magworld

Gitarist Digitaal: Digitale edities, Youtube-kanaal, Spotify-kanaal, Facebook, Twitter, Soundcloud en meer
  • 27-06-2014 11:06 |

Gitarist kun je als papieren blad lezen, maar ook als digitaal magazine. Elke editie tref je ook aan in de Kiosk van Apple's App Store (voor iPad en iPhone) en in de AKO Magworld app (voor alle tablet.....meer »»

Grensverleggend: Nels Cline

Audio en video bij het interview in Gitarist 280, juli 2014

Nels Cline speelt graag hypnotiserende jazz, maar hij wordt even blij van het ontketenen van een geluidstornado met zijn omvangrijke effectenplank. De Wilco-gitarist benadert alles met een open geest,.....meer »»

Leo Nocentelli stijlanalyse

Audio bij de workshop in Gitarist 280, juli 2014

Samen met The Meters vormt Leo Nocentelli een van de beste ritmesecties ooit. In Gitarist 280, juli 2014 vind je aansluitend op het interview met Nocentelli een uitgebreide analyse van zijn Louisiana-.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken