Dave Grohl krijgt signature Gibson

Dave Grohl krijgt signature Gibson

Een ES-335 met opvallend design

De invloedrijke alternatieve rocker heeft al veel verschillende gitaren in handen gehad, het werd tijd voor een signature model......meer »»

Julius in China: 21 shows in vijf dagen

Gitarist Erik Meereboer van Julius over Mayson en Xvive

De Nederlandse band Julius werd in juni dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ondertussen is het trio naar China op tournee geweest, en hebben ze hun debuutalbum '#1' uitgebracht. Gitarist wild.....meer »»

TC Electronic BH550 en BH800

Compacte basversterkers met TonePrintfunctie

Na het succes van de BH250 basversterker besloot TC Electronic twee vergelijkbare versterkers te maken. De BH550 en de BH800 houden vast aan het draagbare ontwerp, maar hebben meer in huis......meer »»

Twee nieuwe Les Paul modellen van Gibson

De Classic 7 String en de ‘’Halcyon’’

Gibson heeft twee nieuwe Les Paul modellen uitgebracht voor de zware rock- en metalgitarist. We hebben het over een een zevensnarige Les Paul en een signature editie van Mastodon-gitarist Bill Kellihe.....meer »»

Digitech Polara

Reverbpedaal met opvallende octaafgalm

Digitech heeft al verschillende reverbs in omloop, maar de nieuwe Polara heeft een duidelijke eigen identiteit......meer »»

Mysterieuze Hendrix-sound in nieuwe Fuzz Face

Dunlop Band of Gypsys Fuzz Face Mini Distortion

Volgens veel fans speelde Jimi Hendrix zijn beste optredens in ’69 en ’70. Hij gebruikte toen een Fuzz Face met een geluid waar veel liefhebbers al heel lang naar op zoek zijn......meer »»

Kemper Profiler Amp als basversterker

Update maakt modelingversterker geschikter voor bassisten

De Kemper Profiler Amp wordt al geruime tijd gebruikt door gitaristen, en ook bassisten hebben de versterker weten te vinden. Aangespoord door de vele verzoeken van de laatste groep komt Kemper nu met.....meer »»

John F. Klaver over nieuw album

Bonustracks in Sun Studio in Memphis opgenomen

1 november verschijnt het nieuwe album van John F. Klaver, ‘The Edge’. Opgenomen in de analoge E-Sound Studio’s (voorheen Dureco, sinds 1964), met twee bonustracks in de legendarische Sun Studio van .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken