Demo Strandberg Boden 8-snaar

Demo Strandberg Boden 8-snaar

Video bij het artikel in Gitarist 291

Deze Strandberg heeft dan wel geen kop, maar wel acht snaren. Of maakt dat het alleen maar erger? In ieder geval is deze gitaar, waarover we in de Input nieuwsrubriek van Gitarist 291, juni 2015 beric.....meer »»

Baslegende Louis Johnson overleden

Hij speelde de baslijn op Michael Jacksons Billie Jean

Louis Johnson, de baslegende die vanwege zijn snelle slapwerk ook wel Thunder Thumbs werd genoemd, is vandaag overleden. Hij werd slechts zestig jaar. Johnson werd onder meer bekend door zijn werk op .....meer »»

Nationale Gitaardag 2015 bij Rock Palace/Keymusic in Den Haag

Clinics, workshops en optredens op zaterdag 23 mei van 12 tot 5

Rock Palace bestaat 30 jaar en is inmiddels onderdeel van de Keymusic-keten. Op zaterdag 23 mei is het Nationale Gitaardag bij deze vestiging in Den Haag. .....meer »»

In Memoriam BB King

Bluesheld overleden op 89-jarige leeftijd

De legendarische Amerikaanse bluesgitarist BB King is op 89-jarige leeftijd in Las Vegas overleden. De gezondheidstoestand van King, die al twintig jaar aan diabetes leed, was al enige tijd zeer slech.....meer »»

Dir En Grey-gitarist Kaoru met band naar Eindhoven

Japanse rock- en metalhelden naar Europa met ‘concertvriendelijker’ album

In thuisland Japan is Dir En Grey razend populair, maar ook in het westen gooit hun hoogst onvoorspelbare melange van extreme progressieve metal en experimentele rock hoge ogen. Ondanks de voornamelij.....meer »»

Verslag ritmesectieclinic Triggerfinger's Paul van Bruystegem en Mario Goossens

Clinic bas & drums op Muzikantendag on Tour in Apeldoorn slaat aan

Op zaterdag 9 mei organiseerden Slagwerkkrant en De Bassist, in samenwerking met Gitarist en Musicmaker, een clinic met de ritmesectie van Triggerfinger, Mario Goossens en Paul van Bruystegem, tijdens.....meer »»

Ibanez Artwood Vintage akoestische gitaren

Terug naar de basis

Met de vorig jaar geďntroduceerde Artwood Vintage serie keerde Ibanez terug naar de jaren waarin de akoestische gitaar populair werd. De serie begon met drie modellen, een 12 fret Dreadnought, een sun.....meer »»

Exclusief! Voorproefje nieuw album Neal Schon

Track El Matador van instrumentale dubbel-cd Vortex

22 juni brengt de legendarische Journey-gitarist Neal Schon het album Vortex uit. Speciaal voor de sitebezoekers van Gitarist geeft Mascot Records nu al de Spaans-getinte leadtrack El Matador vrij, di.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken