Aristides 060 biedt veel opties

Let op: voor de aankoop van deze gitaar moet je goed kunnen kiezen

Merknieuws 02-09-2014 14:56

In mei verscheen er op onze website een bericht over de open dag bij Aristides. Daarin vertelden we over de aankomende 060, het broertje van de 070 zevensnaar van Aristides. De 060 is nu beschikbaar. Maar dat klinkt te makkelijk, want voordat je deze gitaar aan kunt schaffen, moet je een keus maken uit een heleboel opties.

Als zessnarige versie van het 070 model is ook deze gitaar ontworpen voor de metalgitarist. Een Aristides zou geen Aristides zijn als hij niet was gemaakt met Arium als basis, het materiaal dat door Aristides is geperfectioneerd voor instrumenten. De toets telt 24 frets en is gemaakt van ebbenhout.

Opties
De 060 is beschikbaar met passieve of actieve elektronica. De passieve modellen zijn voorzien van Seymour Duncan of Bare Knuckle pickups, een vijfstanden schakelaar en een volume- en toonregelaar. De actieve modellen worden verkocht met Seymour Duncan Blackout pickups, of een EMG 81/60 of 57/66 combinatie. Deze actieve versie heeft een drie- in plaats van vijfstanden schakelaar. Voor de hardware heb je de keus uit chroom-, zwart- of goudkleurige afwerking en als brug kan je een Hipshot hardtail versie kiezen of een een Floyd Rose Original tremolo met locking topkam.
De 060 wordt geleverd in matzwart, hoogglans wit of deep sky blue matte metallic lak. De gitaar is voorzien van een antidiefstal microchip en wordt geleverd met een  koffer. Veel opties dus, maar ook een serieus prijskaartje.

In de video hieronder speelt Ola Englund een nummer van The Haunted op een Aristides 060:

En hier zie je Timo Somers' Aristides 060 Anthem:

Zie www.aristidesinstruments.com voor meer informatie

zoeken
zoeken