Engl versterkers in AmpliTube

IK Multimedia brengt Engl versterkers uit in AmpliTube Custom Shop

Merknieuws 23-04-2014 12:36

In de AmpliTube Custom Shop van IK Multimedia, waar je digitale modellen van versterkers kan kopen, zijn twee modellen van Engl uitgebracht. We hebben het over de E650, de signature versterker van Ritchie Blackmore, en de Powerball. Bij deze versterkers horen modellen van de E412 Standard en E412 Pro XXL luidsprekerkabinetten.

Zware jongens
Engl staat bekend om zijn high gain versterkers voor klassieke en moderne rock en metal. De twee door IK Multimedia gemodelde modellen zijn daarop geen uitzondering. Ritchie Blackmore's E650 heeft twee kanalen met een gedeelde EQ. Elk kanaal heeft wel zijn eigen regelaars voor gain en contour en een brightschakelaar. De geluiden die je kan instellen gaan van clean tot een stevige jaren '80 en '90 crunch. 

De Powerball is een van Engls bekendste versterkers en gewaardeerd om zijn moderne high gain sounds. Hij heeft twee kanalen die allebei weer twee standen hebben. Bij kanaal een kan je kiezen tussen Clean of Crunch, terwijl kanaal twee is in te stellen op Low Lead en High Lead.

 

Luister hier naar de geluiden van beide Engl versterkers in de introductiefilm van AmpliTube: 

zoeken
zoeken