Nieuwe Mesa Boogie pedalen

3 nieuwe scheurdozen uit Californië

Merknieuws 27-03-2014 16:02

Na de introductie van de Tone Burst, Grid Slammer, Flux Drive en Throttle Box vorig jaar, komt Mesa Boogie nu met drie nieuwe pedalen. Alhoewel, helemaal nieuw zijn ze niet, want twee zijn gebaseerd op al bestaande pedalen en de derde op een bekende versterkerfunctie van Mesa.

Uitgebreid
Waren de eerste vier pedalen van Mesa Boogie zo compact als bijvoorbeeld een MXR pedaal, de drie nieuwkomers nemen wel wat meer plaats in op je pedalenplank. Dat komt vooral omdat ze één ding gemeen hebben: de vijfbands EQ zoals we die kennen van Mesa Boogie combo's. De Boogie Five-Band Graphic heeft zelfs enkel deze EQ plus een regelaar voor het ingangs- en uitgaande volume.

Scheuren
De andere twee zijn de Throttle Box EQ en de Flux-Five en nemen het gainkarakter van deze naamgevers als uitgangspunt. Allebei hebben ze een extra hi/lo gain footswitch. Met twee tuimelschakelaars kan je de vijfbands EQ toewijzen aan één of beide settings. Schakel je de vijfbands EQ uit, dan heb je altijd nog de beschikking over een bass en treble regelaar naast die voor gain level. Met de hi-trimpot kan je nog een boost toevoegen aan de hi-gain stand.

zoeken
zoeken