aanmelden
Fender lanceert Ed O’Brien Sustainer Stratocaster
Radiohead-gitarist krijgt signaturemodel met Sustainer pickup
Gitarist Extra 14-07-2017 07:11
Tijdens de zomer NAMM, die momenteel in Nashville wordt gehouden, heeft Fender de EOB Sustainer Stratocaster aangekondigd, een volgens de wensen van Radiohead-gitarist Ed O’Brien ontworpen signature-Strat.

O’Brien heeft zijn Stratocaster van een intrigerende elementcombinatie laten voorzien: een Seymour Duncan JB Jr humbucker bij de brug, een Texas Special singlecoil in de middenpositie en een Fernandes Sustainer (waar het model zijn naam van heeft) bij de hals.

eob

De oneindige sustain van de Sustainer kan vormgegeven worden met een aan/uitschakelaar, een intensity-regelaar en een driestandenschakelaar die je laat kiezen tussen alleen grondtoon, alleen boventonen of een mix van beide.

De gitaar heeft verder een vintage-stijl synchronized tremolo, vintage-stijl stemmechanieken, een ‘10/56 V’-halsprofiel, 21 smalle jumbofrets en een topkam van synthetisch been. Het halsplaatje heeft een gegraveerde ‘Flower of Life’ als versiering.

eob2

De Fender EOB Sustainer Stratocaster is ook nog in een ander opzicht opmerkelijk. De gitaar is namelijk de eerste  Radiohead-signaturegear ooit.

Fans en andere gitaarliefhebbers die niet kunnen wachten om er een in handen te krijgen zullen wel nog even geduld moeten hebben: de EOB Sustainer Stratocaster, die 1129 euro gaat kosten, wordt pas eind dit jaar in de winkels verwacht.

Meer info: www.fender.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com