Dave Mustaine bij Red Lamb

Supergroep met leden van Megadeth, Anthrax, Accept en W.A.S.P.

Muzieknieuws 12-05-2011 14:05

Wat klinkt als een Indiaas gerecht, is een nieuwe metalsupergroep. Red Lamb, een project van ex-Anthrax-gitarist Dan Spitz, is nu Megadeth-frontman Dave Mustaine rijker.

Mustaine gaf eind 2010 al aan dat hij Dan Spitz hielp met de debuutplaat van zijn band Deuxmonkey. Toen zanger Wade Black (ex-Crimson Glory) vertrok, bood Mustaine aan zich volledig in te zetten voor het project van Spitz. De naam veranderde in Red Lamb en de band wordt nu gecompleteerd door bassist Peter Baltes (Accept) en drummer Patrick Johansson (Yngwie Malmsteen, W.A.S.P.).

Als we Mustaine moeten geloven, klinkt Red Lamb als een kruising tussen Disturbed, Soundgarden, Rage Against The Machine en Anthrax. Met zulke vergelijkingen zal de mix in goede handen zijn bij Johnny K, vooral bekend van zijn werk voor bands als Disturbed, Machine Head en Staind.

Dezelfde Johnny K neemt overigens ook de productie van de nieuwe Megadeth voor zijn rekening. De opvolger van 'Endgame' uit 2009 wordt tegen het einde van dit jaar verwacht.

zoeken
zoeken