Fire To Inspire 2 clinics

All About Sound & Recording

Muzieknieuws 04-03-2011 00:37

De Fire To Inspire-tour met drummer Oscar Kraal was het eerste gezamenlijke initiatief van enkele grote merken om mensen te inspireren met clinics in Nederlandse en Belgische muziekwinkels. In maart komt er een tweede tour: ‘All About Sound & Recording’ met Ferry van Leeuwen, Nick Bult en Lodewijk van Gorp.

"Ik heb altijd gedaan wat me het beste leek en mijn kansen gegrepen", zegt zanger-gitarist Ferry van Leeuwen als hij zijn carrière samenvat. Van Leeuwen heeft zijn eigen pad uitgestippeld en veel ervaring opgedaan in diverse bandjes. Daarnaast schreef hij liedjes voor onder meer Marco Borsato en Wolter Kroes, vaak samen met Ton Dijkman of Giovanni Caminita.

Nick Bult begeleidde als sessietoetsenist/zanger bekende namen als Randy Crawford, Sister Sledge, Marco Borsato, Venice en Tony Hadley (Spandau Ballet). Zijn grote idool Jackson Browne vroeg hem in 2005 bovendien een paar liedjes mee te spelen tijdens een concert in de Statenhal in Den Haag.

Zanger/saxofonist Lodewijk van Gorp is een van de meest gevraagde sessiemuzikanten van Nederland. Hij werkte onder meer met Marco Borsato en Nick en Simon. Van Gorp is ook bekend van The Princess Project met gitaristen Peter Tiehuis en Arnold van Dongen en bassist Hein van de Geyn.

De clinic gaat over inspiratie, het schrijven van liedjes en het werken voor en met grote artiesten. Daarnaast komen er diverse technische zaken aan bod: waarom gebruik je een Neumann microfoon, hoe werkt en klinkt de modeling in de splinternieuwe Yamaha CPX1200 gitaar en het CP-1 keyboard? Alles wordt opgenomen in Steinbergs Cubase 6. Nick Bult legt uit hoe dit programma werkt en waarom hij zo blij werd van de nieuwste versie.

Op de clinic-avonden zijn productspecialisten van alle organiserende merken aanwezig: Yamaha, Neumann, Sennheiser en Steinberg.

Clinicdata:
17 maart, Van der Klundert, Oisterwijk
24 maart, Tonika, Groningen
25 maart, Key Music, St. Niklaas (B)
31 maart, Feedback, Rotterdam

Meer info: www.firetoinspire.nl
zoeken
zoeken