Steelstring Session: Gareth Pearson

Theatershow met Harald Koll & Merel van Hoek

Muzieknieuws 10-12-2010 00:04

‘The Welsh Tornado’ Gareth Pearson komt naar Nederland voor Steelstring Session. De 22-jarige akoestische gitarist uit Wales bracht dit jaar het album ‘Urban Echoes Vol 1’ uit op het gerenommeerde label Candyrat (o.a. Andy McKee).

‘s Werelds beste fingerstylegitarist Tommy Emmanuel heeft uit bewondering voor Pearson het nummer The Welsh Tornado geschreven en niemand minder dan onze eigen Jan Akkerman noemt Gareth een ‘buitengewoon talent’. Luister hier naar zijn bewerking van Thriller van Michael Jackson:



De spreekwoordelijke stilte voor de storm uit Wales wordt opgevuld door de Nederlandse gitaristen Harald Koll en Merel van Hoek. Koll heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en heeft al met vele groten uit de akoestische gitaarwereld op het podium gestaan. Voor de Steelstring Sessions neemt hij ook zijn resonator- en zijn harpgitaar mee, een bijzonder instrument uit de eerste helft van de 20e eeuw dat maar zelden te horen is in het theater:



Merel van Hoek is een jong talent, een verrassende en zeer actieve akoestische steelstring-gitariste. Ze is pas begonnen op haar dertiende en autodidact, maar Merel speelt na drie jaar niet alleen technisch en muzikaal heel mooi, ze schrijft ook mooie nummers als Into the Light:



12 December in Theater Camuz, Leidschendam
(Wegens geringe belangstelling zijn de concerten in Utrecht en Malden afgelast. Reeds gekochte kaartjes worden terugbetaald.)

www.steelstring.nl
zoeken
zoeken