Dirk Witte Utrecht verhuisd

Nieuw pand aan de Amsterdamsestraatweg

Muzieknieuws 15-09-2010 00:51

Vaste prik voor Utrechtse muzikanten: tijdens een ommetje door de binnenstad even langs Dirk Witte wandelen. Die tijden zijn nu voorbij. Het inmiddels lege pand aan de Oudegracht staat te huur en Dirk Witte is verhuisd naar een ruimere locatie op de Amsterdamsestraatweg 340-342.

Eigenaar Barry Witte, kleinzoon van de Dirk Witte die in 1939 begon met de verkoop van accordeons, legt uit: "We hebben hier meer parkeerruimte en de zaak is een stuk overzichtelijker."

Vooral dat laatste was een reden om het huurcontract van het oude pand na vijf jaar niet te verlengen. "De oude winkel bestond deels uit een onoverzichtelijke kelder. Ik moest personeel naar beneden sturen wanneer klanten daar iets wilden uitproberen. In het nieuwe pand kun je alles overzien. Dat is voor iedereen prettiger." Witte grijpt de verhuizing tevens aan om het assortiment uit te breiden. "We gaan meer duurdere spullen verkopen. Een starterset is leuk, maar wij geloven dat de toegevoegde waarde ook in topmodellen van Fender en Gibson zit."

Om de opening van de nieuwe locatie te vieren, hield Dirk Witte van 1 t/m 3 september een drietal openingsdagen. Vrijdag 3 september stond in het teken van gitaren en om dit te onderstrepen waren o.a. twee heren namens Gibson naar de zaak afgereisd. Terwijl Jansen Press (van de band Carousel Vertigo, die op 19 oktober samen met Status Quo in de HMH in Amsterdam staat) er tijdens een clinic uiteenlopende modellen flink van langs gaf, konden eigenaren van een Gibson of Epiphone hun gitaar gratis laten nakijken door Andy Knapp.

Zo ook Hugo Sips, die voorzichtig zijn ’62 Epiphone aan de gitarendokter van Gibson overhandigt. "Gefeliciteerd", antwoord deze wanneer hij gewapend met tandenborstel en vijl het piekgave model naloopt. "Je hebt een goede gitaar gescoord." Hugo kocht zijn Epiphone een jaartje geleden, niet geheel toevallig bij Dirk Witte. "Hij klonk meteen fantastisch", zegt Hugo, die zich laat inspireren door jazz en oude zigeunerswing.

Nu woont Hugo toevallig om de hoek, maar voor andere gitaristen moet de nieuwe locatie van Dirk Witte - toch een eindje buiten het centrum - wel even wennen zijn. Barry: "Je kunt ons nog prima op de fiets bereiken. En nog belangrijker: we zitten op de weg naar de oefenruimtes van dB’s. Waarom denk je dat ik een gifgroene gevel heb gekozen? Ik wil dat iedere muzikant op weg naar dB’s weet dat we er voor hem of haar zijn."

Mist hij dan helemaal niets aan het oude pand in het hartje van de stad? Barry denkt even na. "Oké, café België ga ik missen. Dat was de plek waar klanten een biertje gingen drinken om nog even over een aanschaf na te denken. Maar dat is echt het enige."

Snel online langsgaan kan op: www.dirkwitte.nl
zoeken
zoeken