Afscheidsfestival The Shavers

Gitarist Cock de Jong ernstig ziek

Muzieknieuws 21-04-2011 17:36

Gitarist Cock de Jong geeft op zondag 29 mei zijn laatste concert met The Shavers, in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Er wordt dan een festival georganiseerd ter ere van De Jong, die ernstig ziek is.

Het initiatief is ontstaan vanuit de crew en het management van The Shavers en de band Casa de la Muerte. Aan Cock de Jong zelf is gevraagd om de line-up samen te stellen. Van de opbrengst van het festival wordt op verzoek van de gitarist een fonds opgericht waarmee jaarlijks één of meerdere jonge muzikanten worden ondersteund.

Vorig jaar maart werd bij Cock de Jong tongkanker geconstateerd. Hoewel de behandeling in eerste instantie succesvol leek, kwam de ziekte weer terug in de hals, mondbodem en uiteindelijk in zijn sleutelbeen. Momenteel ondergaat De Jong chemotherapie om de tumoren nog enigszins de baas te blijven.

The Shavers is een Nederlandstalig surfrocktrio met een ijzersterke live-reputatie. Met name in West-Friesland geniet de band een grote populariteit. Cock de Jong is een echte Fender-man, zo vertelde hij in juli 2005 aan Gitarist, en gebruikt bij voorkeur een Telecaster voor zijn rauwe, energieke gitaarpartijen. Broer Theo de Jong en Johannes de Boom nemen respectievelijk de drums en zang voor hun rekening.

De voorlopige line-up van het festival in de Waerdse Tempel bestaat naast het afscheidsoptreden van The Shavers uit Casa DeLa Muerte, Shaking Godspeed, Peter Pan Speedrock en Claw Boys Claw. Binnenkort worden meer namen aan deze lijst toegevoegd.

Klik hier voor meer informatie over het festival

zoeken
zoeken