Coldplay naar Pinkpop

Programma 42e editie bekend

Muzieknieuws 17-03-2011 22:25

Het op vijf acts na volledige programma van Pinkpop 2011 is woensdag 16 maart tijdens een persconferentie in Paradiso bekend gemaakt. Coldplay is dé grote naam in de line-up van de 42e editie van het festival. De organisatie heeft de Britse band na een paar jaar proberen eindelijk naar Landgraaf kunnen halen.

Andere grote acts zijn Kings of Leon, Foo Fighters, Elbow, AlterBridge, Thirty Seconds To Mars, Wolfmother, White Lies, Volbeat en Kaiser Chiefs. Ook de Plain White T’s zijn bevestigd. Zij scoorden in 2007 een hit met Hey There Delilah.

Bekijk hier als opwarmertje de clip van de nieuwe single van de Foo Fighters:


De Nederlandse inbreng bestaat naast Go Back To The Zoo onder meer uit De Staat, die in een jaar tijd uitgroeide tot één van de populairste alternatieve acts van Nederland. Andere aangekondigde acts van eigen bodem zijn Dazzled Kid, Tim Knol en Laura Janssen, die in 2009 doorbrak met haar cover van het Kings of Leon-nummer Use Somebody



Naast al het grote namengeweld wordt er natuurlijk ook weer een blik veelbelovend talent opengetrokken. Onder meer Selah Sue, Graffiti8, Two Door Cinema Club, Scouting For Girls en Band of Horses maken hun opwachting.

Bekijk de complete line-up hier

zoeken
zoeken