Interpol verliest opnieuw bassist

David Pajo gooit handdoek in de ring

Muzieknieuws 04-03-2011 00:27

Voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd verliest de donkere indierockband Interpol zijn bassist. David Pajo toerde sinds juni 2010 met de band, maar heeft nu al besloten om te stoppen, zodat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn gezin.

De 42-jarige bassist, die eerder speelde bij onder meer Slint, Will Oldham en Zwan, heeft aangegeven niet te stoppen met het maken van muziek. "Ik blijf gewoon in bands spelen. Ik ga gewoon niet meer zo veel toeren", aldus Pajo. Vorig jaar stopte bassist en oerlid Carlos Dengler al bij Interpol vanwege ‘creatieve meningsverschillen.’

Het vertrek van Pajo lijkt een stuk vriendschappelijker te zijn verlopen: "Hij zal zeker worden gemist. Buiten dat hij een exceptionele muzikant is, is Pajo ook een geweldig persoon", aldus de officiële reactie van Interpol. Hieronder zie je hem in actie met de band.



Brad Truax neemt de baspartijen voor de komende tour door Europa en de Verenigde Staten voor zijn rekening. Het is nog niet duidelijk of hij daarna ook fulltime bassist wordt bij de band uit New York. Truax speelde eerder al in Gang Gang Dance en Animal Collective.
zoeken
zoeken