Ed Verhoeff ontmoet Joost Lijbaart en Wolfert Brederode

18 november in de Regentenkamer, Den Haag

Muzieknieuws 12-11-2010 12:42

Na een recent concert waarbij Ed Verhoeff als gast werd uitgenodigd door het duo Joost Lijbaart/Wolfert Brederode, wilde hij deze succesvolle wederontmoeting met zijn oud-studiegenoten een vervolg geven. De Regentenkamer-serie 'Ed ontmoet...' biedt hiervoor de perfecte gelegenheid.

De studiematen van lang geleden komen in Den Haag nogmaals samen en zorgen voor prachtige sounds, mooie sferen, harmonie en avontuur. Het vaste duo Wolfert Brederode (piano) en Joost Lijbaart (drums) wordt voor de gelegenheid aangevuld met gitarist Ed Verhoeff, die een reeks maandelijkse concerten in de Regentenkamer verzorgt. Hierin wordt hem de kans geboden met verschillende bezettingen te werken.

Verhoeff is een gitarist die zich beweegt van kamermuziek tot rock en pop en van jazz tot de tambu: energiek, melodieus en herkenbaar. Hij speelde o.a. met Hein van de Geyn’s Baseline, The Paul Berner Band, John Abercrombie, Philip Catherine, Izaline Calister, Lilian Vieira’s Samba Soul, het Metropool Orkest, Mathilde Santing en Ramses Shaffy.

Vorig jaar bracht Verhoeff 'Slow Food' uit. Tijdens de cd-presentatie in het Rotterdamse WDMC filmden we het concert en deden er op Gitarist.nl verslag van. Bekijk de video's in het artikel: Ed Verhoeff presenteert 'Slow Food'
zoeken
zoeken