Joe Satriani naar 013

Concert in Tilburg op 1 november

Muzieknieuws 25-06-2010 16:04

Ruim twee jaar na zijn laatste optreden in 013 komt Joe Satriani terug naar Tilburg. Op maandag 1 november zal de legendarische 53-jarige gitarist in 013 opnieuw laten zien waarom hij wordt gezien als een van de grootste gitaristen van zijn tijd.

Door zijn indrukwekkende techniek en karakteristieke composities heeft Satriani veel respect afgedwongen in de gitaarwereld. Naast zijn succes als invloedrijke soloartiest richtte hij twee jaar geleden de wereldband Chickenfoot op, met ex-Van Halen-zanger Sammy Hagar en -bassist Michael Anthony en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith.

Satriani is daarnaast ook druk met de jaarlijks terugkerende G3 concerten, een wereldtournee waarbij hij samen met Steve Vai en een gastgitarist de concertzalen bespeelt. Onder meer Steve Lukather (Toto), Robert Fripp (King Crimson), Yngwie Malmsteen, Eric Johnson en John Petrucci (Dream Theater) zijn al te gast geweest.

Verder heeft de gitaarlegende samen met Ibanez een succesvolle eigen gitaarlijn ontwikkeld, de JS-serie. De zilveren gitaar uit deze lijn, geïnspireerd door de cover van het album ‘Flying In A Blue Dream’, is zijn handelsmerk geworden. Ook heeft Satriani zijn eigen versterkerlijn bij Peavey, genaamd de Joe Satriani Signature-serie (JSX), en enkele effectpedalen bij Vox.

Bekijk hieronder de promovideo van zijn laatste 2cd/dvd-release ‘Live In Paris: I Just Wanna Rock’:



Joe Satriani staat op vrijdag 29 oktober ook in de HMH in Amsterdam. Daarover later meer.
zoeken
zoeken