Slipknot-bassist overleden

Muzieknieuws 28-05-2010 00:34

Paul Gray, bassist van de Amerikaanse band Slipknot, is op 24 mei dood aangetroffen in een hotelkamer in Des Moines, Iowa. De omstandigheden van zijn dood zijn nog onduidelijk. Gray, die in de band bekend stond als ‘nummer 2’ of ‘The Pig’, werd 38.

Paul Gray was in 1995 een van de oprichters van Slipknot. Het eerste, titelloze album van de band verscheen in 1999 en vestigde meteen de naam van de band, die opviel door de horrormaskers die de bandleden op het podium droegen. Ook hadden alle leden een nummer.

In 2006 won Slipknot een Grammy voor Best Metal Performance voor het nummer Before I Forget. In 2008 bereikt de cd 'All Hope Is Gone' de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijsten. In de periode voor zijn dood werkte Paul Gray aan een cd met Hail!, een supermetalband met o.a. (ex-)leden van Judas Priest en Sepultura.

De linkshandige Gray stond bekend om de vele alternatieve stemmingen die hij gebruikte. Hij heeft een signaturebas bij Ibanez, die ook linkshandig te verkrijgen is, en bespeelde verder meerdere Fenders en Warwicks.
zoeken
zoeken