NAMM Show 2019, deel 9: Lag HyVibe

Lag introduceert smart akoestische gitaar

Merknieuws 24-01-2019 11:59

In samenwerking met het techbedrijf HyVibe ontwikkelde Lâg een akoestische gitaar die voldoet aan alle podiumeisen van de moderne singer-songwriter of fingerstyle-gitarist. Ofwel: je speaker, amp en effecten kun je voortaan thuislaten!

Het Franse bedrijf HyVibe is gespecialiseerd in het omtoveren van zo’n beetje elk oppervlak in een luidspreker. Met speciale technologie weten ze uit elke muur, tafel of deur geluid te krijgen. Voor Lâg (ook uit Frankrijk) pasten ze deze gepatenteerde technologie toe op een akoestische gitaar.

Onder het bovenblad van drie Tramontane modellen zijn drivers geplaatst die dit laten trillen, aangestuurd door het signaal van een piëzopickup. De trillingen worden, samen met de natuurlijke vibraties van de top, via sensoren teruggevoerd naar een ingebouwde preamp/processor. Hier wordt het signaal met een algoritme bewerkt en feedback geëlimineerd, en vervolgens teruggestuurd naar het bovenblad, dat het geluid weergeeft als een luidspreker. Het is overigens mogelijk de gitaar ook als bluetoothspeaker te gebruiken en muziek vanaf je telefoon of tablet te streamen!  

 

Zo kun je meer volume creëren, maar ook ingebouwde effecten weergeven zoals reverb, delay en chorus, en ook een pitchshifter en zelfs distortion, allemaal zonder een externe versterker te gebruiken. Er zijn ook een recorder en een looper, dus ook Ed Sheeran-type gitaristen kunnen met deze slimme Lâg zo het podium op.

Je kunt alle instelling op de preamp van de gitaar maken, maar ook met een app (iOS en Android) op je smartphone. In de app kun je daarnaast nog presets creëren en updates zoals nieuwe effecten installeren.

Meer info:
Algam Benelux

zoeken
zoeken