Gitarist 241 april 2011

«« Gitarist 242 mei 2011

Inhoud Gitarist 241 april 2011


Ray LaMontagne [ Interviews pagina 32 ]

In een exclusief en uitermate zeldzaam interview praat Ray LaMontagne over songschrijven, gitaren en hoe je de muziekindustrie naar je hand kunt zetten.


Clemens van der Feen [ Interviews pagina 46 ]

Op zijn eerste soloalbum speelt jazzbassist Clemens van der Feen alle partijen op een Fender Jazz. Hij vond het geluid van de basgitaar beter bij de muziek passen, maar een volgende plaat kan gewoon weer met contrabas zijn.


Gary Moore - In zijn eigen woorden [ Features pagina 16 ]

Bluesrocker Gary Moore overleed in februari onverwachts tijdens een vakantie in Spanje. We hebben Moore regelmatig geïnterviewd en leerden hem kennen als een opmerkelijk artiest en mens. Als eerbetoon aan deze grote gitarist maakten we een selectie uit de verhalen en inzichten die Moore de laatste twintig jaar met ons deelde.


Oosterse metal [ Features pagina 34 ]

De mystiek van het Midden-Oosten en Egypte inspireert vroeg of laat vrijwel elke metalband. Maar hoe verwerk je traditionele oosterse geluiden in je metal? Gitarist sprak met vier experts.


Clapton-veiling [ Features pagina 36 ]

Voor de derde keer liet gitaaricoon Eric Clapton instrumenten en apparatuur veilen om geld in te zamelen voor de door hem opgerichte Crossroads ontwenningskliniek. Gitarist kreeg een exclusief kijkje in de veilinghal…


Mod [ Features pagina 42 ]

De modscene in het Engeland van de jaren ’60 was een explosie van mode, kunst en muziek die de carrières van enkele van de grootste Britse bands en gitaristen ooit lanceerde. Hoogste tijd voor een introductie van deze stijl aan de volgende ge-ge-generatie…


Fender Blacktop Stratocaster HH, Telecaster HH & Jaguar HH [ Tests pagina 20 ]

We testten drie opgevoerde gitaren die zijn ontworpen om ongelovigen te bekeren tot het Fender-dom en raakten er zelf aan verslaafd. Nu is het jouw beurt...


Peavey PowerSlide [ Tests pagina 24 ]

Met de PowerSlide maakt Peavey een nicheproduct klaar voor de mainstream. Het is een geval apart, want laten we eerlijk zijn: de elektrische lapsteel (die er overigens eerder was dan de ‘Spaanse’ elektrische gitaar) is niet echt wijdverbreid.


Koch Jupiter [ Tests pagina 26 ]

Na jarenlang enkel buizenversterkers te hebben gemaakt, komt Koch nu met twee hybride combo’s. De Jupiter en de Startrooper hebben slechts één 12AX7 buis in zowel de voor- als eindtrap. Wij testten de Jupiter.


Strymon El Capistan [ Tests pagina 29 ]

Nieuwe bandechosounds en -mogelijkheden in een klein hanteerbaar kastje: de Strymon El Capistan.


Martin GPCPA3 [ Tests pagina 30 ]

De derde generatie elektro-akoestische gitaren van Martins Performing Artist-serie bestaat uit betaalbare versies van de eerste reeks. Maar zijn ze ook net zo goed?


Yamaha TRB 1004J [ Tests pagina 48 ]

Deze bescheiden nakomeling van de zessnarige TRB ‘monsterbas’ heeft veel in zijn mars.
Met deze in Indonesië gebouwde bas met kwaliteitsonderdelen richt Yamaha zich op die lastige prijsklasse van rond de duizend euro: niet duur, maar ook niet goedkoop.


Fender Rumble 150 [ Tests pagina 49 ]

De terugkeer van een klassieke Fender basversterker: get ready to rumble! De combo’s uit Fenders Rumble-serie zijn momenteel aantrekkelijker dan ooit.


Tascam GB-10 [ Tests pagina 50 ]

De nieuwste draagbare Tascam verdient een vast plekje in elke gitaarkoffer.


Sneltests [ Tests pagina 52 ]

DiMarzio Instrument Cable (EP1710SSBK) en High Definition Speaker Cable (EP1804BK) & Electro-Harmonix Neo Clone choruspedaal


Gitaarschuur [ Diversen pagina 53 ]


Special effects [ Diversen pagina 54 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Paulusma, Anna Calvi, Joe Bonamassa


Output [ Diversen pagina 62 ]

o.a. Buddy Miller’s The Majestic Silver Strings, Joe Bonamassa, Tommy Emmanuel, Amplifier, Marike Jager, Obscura, J Mascis


Agenda [ Diversen pagina 65 ]


Wat ik geleerd heb: Dany Lademacher [ Diversen pagina 73 ]


Rockgitaar [ Workshops pagina 56 ]


Basnoten: blues (2) [ Workshops pagina 61 ]


zoeken
zoeken