aanmelden
In 20 minuten... een betere plectrumtechniek
Audio bij de workshop in Gitarist 319, oktober 2017
Gitarist Extra 20-09-2017 09:09
Verbeter je timing en krijg meer controle over je aanslagtechniek met deze oefeningen. In Gitarist 319, oktober 2017 vind je de noten en tabs bij deze workshop, hier hoor je hoe het moet klinken.

Het klinkt misschien niet als het meest opwindende onderdeel van het gitaarspel, maar toch heeft de manier waarop je de snaren aanslaat veel invloed op je spel. En of je nu een shredder wilt worden of alleen wat akkoorden wilt spelen rond het kampvuur, elke gitarist die met plectrum speelt loopt tegen dezelfde problemen aan.

Beluister hier de audio om te horen hoe de voorbeeldpartijen moeten klinken. Elk voorbeeld wordt een keer langzaam en een keer snel gespeeld.

Neer/op aangeslagen akkoorden
Houd je rechterhand constant in beweging in een stabiel neer/op-patroon, waarbij je het onderliggende zestienden-patroon volgt.

Neer/op aangeslagen solo
Dit is een variatie op de oefening hierboven, maar nu gebruik je kleinere bewegingen omdat je maar één snaar tegelijk aanslaat.

Funky syncopen aanslaan
In deze funky riff worden af en toe zwakke maatdelen benadrukt (gespeeld met opslagen). In muziek noemen we dat een ‘syncoop’.

Coördinatieoefening
Deze muzikale variant op de bekende krabbenloopoefening is bedoeld om de coördinatie tussen je beide handen te verbeteren.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com