Steve Vai Masterclass in TivoliVredenburg za 10 mei

‘A Saturday afternoon with the guitar legend’

Gitarist Extra 01-04-2014 15:04

Ze zijn inmiddels legendarisch, de masterclasses van Steve Vai. Gitarist brengt samen met Ibanez deze übershredder voor een masterclass naar het gloednieuwe TivoliVredenburg, zaterdagmiddag 10 mei. Je kan je dan 3 uur lang in exclusief gezelschap met Steve Vai’s visie en spel doorbrengen, en als het meezit ook nog je spel door hem laten beoordelen. Tickets kun je online bestellen bij TivoliVredenburg, zie de link hieronder.


Toen hij in 2009 zijn 'Alien Guitar Secrets Masterclass' kwam doen in Nederland raakte het ondanks het toch pittige deelnametarief goed uitverkocht. En iedereen kreeg meer dan waar voor z'n geld. Nu is Steve Vai terug voor een nieuwe Masterclass, deze keer in het nog niet eens officieel geopende TivoliVredenburg in Utrecht. 

Tickets voor de masterclass vanaf nu te bestellen 
Wil je de Steve Vai Masterclass op 10 mei bijwonen? Bestel dan nu online je ticket op de site van TivoliVredenburg. De tickets kosten 120 euro en er worden er maximaal 200 verkocht.  
BESTEL NU JE TICKETS VOOR DE MASTERCLASS.
Klik hier om meteen je kaarten te kopen

Ibanez en Gitarist presenteren exclusief de
Steve Vai Masterclass! 
Op zaterdagmiddag 10 mei, van 2 tot 5, wordt de schitterende Cloud Nine zaal van TivoliVredenburg ingewijd met de 'Steve Vai Masterclass'. Het is bepaald niet niks: 3 uur lang in exclusief gezelschap met Steve Vai’s visie en spel doorbrengen, en als het meezit ook nog je spel door hem laten beoordelen. 

Beslissende momenten
Zijn masterclasses zijn vermaard over de hele wereld sinds hij er in 2009 mee begon. Hij zegt tegen Gitarist: “Ik deel mijn kennis graag met anderen en sommige dingen die ik in mijn carrière heb geleerd, zul je niet in boeken of op internet vinden. De masterclass gaat over beslissende momenten in mijn leven als gitarist, als entertainer, als deelnemer aan de muziekbusiness.”

Eigen sound
“Sommige gitaristen die naar mijn masterclass komen willen weten hoe ze een album moeten opnemen en uitbrengen, anderen
hoe ze zich als muzikant of componist kunnen ontwikkelen, hoe ze songs moeten schrijven of hoe ze hun eigen sound op de gitaar kunnen ontdekken. Ik probeer op al die vragen zo goed mogelijk antwoord te geven. Het belangrijkste wat ik de deelnemers wil meegeven is dat je een doel moet hebben. Een doel en een methode om dat doel stap voor stap te bereiken. Wát dat doel precies is, is voor iedereen anders.”

Zelfvertrouwen
“Als je een instrument leert bespelen, leer je veel over jezelf en elke stap is een aanslag op je zelfvertrouwen. ‘Ja, ik ben wél goed genoeg om in het openbaar te spelen. Ja, ik ben wél goed genoeg om mijn songs aan anderen te laten horen. Ja, ik ben wél goed genoeg om live bij de Grammy’s te spelen...’ Dat blijft zo, hoe beroemd je ook wordt.”

Inspirerend
Onlangs deed Steve Vai een masterclass in Italië. Een deelnemer: “Wat nog het meeste indruk op me maakte, naast natuurlijk zijn enorme techniek en muzikaliteit, is zijn down-to-earth persoonlijkheid. Hij nam voor alle vragen de tijd en zijn uitleg was inspirerend.”

Ibanez en Gitarist presenteren
Steve Vai Masterclass
‘A Saturday afternoon with the guitar legend’
In Cloud Nine, TivoliVredenburg, Utrecht

Zaterdag 10 mei 2014, 14.00-17.00 uur
Tickets € 120,-, online bij TivoliVredenburg (start verkoop 21 maart). Zitplaatsen zijn ongeplaceerd.
BESTEL NU JE TICKETS VOOR DE MASTERCLASS.
Klik hier om meteen je kaarten te kopen

Klik hier voor meer informatie op de site van TivoliVredenburg.

Wie is Steve Vai?
Steve Vai behoort tot het selecte gezelschap levende gitaarlegendes en heeft een onuitwisbare indruk op de gitaarmuziek achtergelaten. Hij heeft het shredden tot kunst verheven, was bij Frank Zappa de immer experimenterende gitarist, ging loos bij Alcatrazz, David Lee Roth en Whitesnake en maakte furore met de G3-tours.

Ook voor Ibanez heeft hij veel betekend. Hij introduceerde de JEM gitaren, die hij tot op de dag van vandaag bespeelt, 6- of 7-snarig.
‘Passion And Warfare’ was zijn belangrijke doorbraakalbum onder eigen naam. Zijn recentste album is het is 2012 verschenen ‘The Story Of Light. In 2010 speelde hij bijzondere concerten met het Noord-Nederlands Orkest.

Op 8 en 9 mei is Steve Vai in Nederland voor concerten met zijn band in Amsterdam en Uden. Op 10 mei doet hij een exclusieve masterclass voor Ibanez en Gitarist in TivoliVredenburg Utrecht.

TivoliVredenburg
Na een jarenlange verbouwing wordt Vredenburg op 21 juni heropend als TivoliVredenburg. De grote zaal van Vredenburg is behouden gebleven. Eromheen en erop is een imposant gebouw opgetrokken met vijf zalen, waaronder de intieme Cloud Nine zaal, op de 9e verdieping. Als je de Steve Vai Masterclass bijwoont ben je een van de eersten die deze prachtige zaal, en de fraaie ernaast gelegen bar, kan ervaren.

Videoplaylist Steve Vai video's live en educatief
Klik op >| voor de volgende video. 

 

Spotify playlist Steve Vai 
We stelden een Spotify playlist samen met het beste werk van Steve Vai

 

Online ticketverkoop
BESTEL NU JE TICKETS VOOR DE MASTERCLASS.
Klik hier om meteen je kaarten te kopen

zoeken
zoeken