aanmelden
Stagg komt met Silveray gitaren
Eigenzinnig ontwerp
Merknieuws 21-07-2018 12:07
Met de Silveray gitaren gaat Stagg een nieuwe richting op en laat gelijk zien helemaal van deze tijd te zijn. Zagen we van het merk voorheen vooral gitaren die waren afgeleid van de klassiekers, met de Silveray introduceert Stagg een eigen stijlvolle bodyvorm.

De serie bestaat uit drie verschillende modellen: de Silveray Special, Nash en Custom, elk beschikbaar in een standaard zwarte uitvoering of als Deluxe met een top van gevlamd esdoorn.

De Special heeft een mahonie body met een gold foil element bij de verlijmde mahonie hals en een humbucker naast de wraparound brug. De Nash en Custom modellen hebben allebei en elzen body, waarbij de Nash is voorzien van drie P90-elementen, vibrato brug en een geschroefde esdoorn hals, terwijl de Custom een Telecaster-achtige brug heeft met daarin geplaatst een single coil en een smalle humbucker bij de verlijmde esdoorn hals.

Met de drie Silveray modellen bedient Stagg bijna iedere smaak. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele sounds die elk model biedt door de uitgebreide schakelmogelijkheden...

www.staggmusic.com