aanmelden
Nieuwe modellen van Guild
Nieuws van de Summer-NAMM
Merknieuws 20-06-2018 11:06
Eind juni vindt de Summer-NAMM in Nashville plaats. Dit is het kleine broertje van de beurs in januari, maar er zijn elk jaar toch leuke nieuwtjes te melden. Zo neemt Guild aardig wat nieuwe modellen mee naar de Amerikaanse muziekhoofdstad.

Sinds Guild niet meer onder Fender valt en op eigen benen staat, zijn er veel nieuwe modellen bijgekomen. En dat gaat gewoon door met de introductie van enkele nieuwe gitaren en bassen op de Summer-NAMM in Nashville. Voor de uitgebreide specificaties verwijzen we je naar de Guild-website - zie de link onderaan dit bericht - maar hieronder vind je een kort overzicht van het nieuws, met foto's en video's:

 

F-512
Na drie jaar is de F-512 weer terug in het programma. Het origineel van deze in de VS gebouwde twaalfsnaar werd bespeeld door onder meer Stevie Ray Vaughan, Dave Gilmour en Tom Petty. De gitaar is verkrijgbaar in naturel en sunburst en naar wens met een elementsysteem van LR Baggs.


Starfire IV ST-12 en IV ST Lefty
Nog meer nieuws met twaalf snaren. Wil je de echte jangle van The Byrds, The Beatles of, daar istie weer, Tom Petty? Dan is deze Starfire (zie hoofdfoto) wat voor jou. Het origineel werd tussen '66 en '74 gebouwd, maar dit is geen natuurgetrouwe heruitgave: Guild voorziet de gitaar van een tune-o-matic-brug voor meer sustain en stabiliteit.De IV ST Lefty is een linkshandige versie van de normale, zessnarige Starfire:
B-240E & B-240EF
Dan is er basnieuws. De B-240 is gebaseerd op de B-50 uit de jaren '70, die opviel door een Jumbo-body en een comfortabele 30 3/4" mensuur.  Volgens het merk een echt werkpaard en het is dan ook voorzien van een Guild/Fishman Bass Sonitone-elementsysteem voor optredens. De bas is ook fretloos verkrijgbaar voor een contrabas-achtige sound. Beide worden geleverd met een deluxe gigbag. 

Guild-website