aanmelden
Baton Rouge komt met nieuwe ukelele serie
UR21 modellen bieden kwaliteit in een betaalbare prijscategorie
Merknieuws 24-08-2017 10:08
De nieuwe UR21 serie ukeleles van het Duitse akoestische merk Baton Rouge biedt alle formaten van dit handzame snaarinstrument, van sopraan tot bariton.

Gitaristen die eens een ander instrument willen proberen zullen zich aan een ukelele niet vertillen. De verhouding tussen de snaren is hetzelfde als bij de hoogste vier snaren van een gitaar, alleen staan ze op een ukelele doorgaans een kwart hoger (g'c'e'a'), zoals je gitaar klinkt met de capo op de vijfde fret. Een ander verschil is dat de onderste snaar van een ukelele een octaaf verhoogd is. Dat geeft de ukelele bij strumming zijn karakteristieke geluid.

UR21 Serie
De Baton Rouge ukeleles uit de UR21 serie zijn wat de prijs betreft instapmodellen. Ze hebben een body van gelamineerd mahonie, een nato hals en een palissander toets. De ukeleles komen in vier maten: sopraan, concert, tenor en baritonformaat.

bat2 

In Gitarist 318 hebben we het sopraan en concert model getest, waarbij ze vier van de vijf sterren kregen. Wij schreven daarover: "Beide instrumenten hebben dat typerende ukelelegeluid. Qua speelgemak zullen veel gitaristen (vooral als ze grotere handen hebben) misschien aan het concertmodel de voorkeur geven. De twee zusjes kunnen hetzelfde gestemd worden, al stemmen sommige muzikanten de sopraan soms nog twee tonen hoger (a'd'f#'b')." En: "Uitproberen en voor je het weet ben je verkocht."

Meer info: www.batonrougeguitars.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com