aanmelden
Nels Cline, Julian Lage en de Nels Cline 4
Prachtalbum Currents, Constellations - live in de studio
Gitarist Extra 21-06-2018 08:06
Julian Lage op links, Nels Cline op rechts, een stomende contrabas van Scott Colley in het midden en de onrust stokende drums van Tom Rainey all over the place. Zo gaat ‘Currents, Constellations’ van The Nels Cline 4 van start. Twee gitaren, bas en drums, en dat is voor ons gitaristen natuurlijk goed nieuws en een bron van inspiratie.
In Gitarist 328, juli2018, lees je de uitgebreide recensie, hier op Gitarist.nl laten we drie tracks van het album zien, live in de studio. Bovendien kun je het archiefinterview met Nels Cline, uit Gitarist 280, juli 2014, hier downloaden.

Na het orkestrale album ‘Lovers’ kiest Nels Cline nu voor een thematisch-vrije benadering op zijn tweede album voor Blue Note, ‘Currents, Constellations’. Hij heeft daar in Julian Lage natuurlijk een geweldig maatje. In 2014 brachten ze het duetalbum ‘Room’ uit, in 2016 waren ze samen op tour, deden ook Nederland aan, en in mei 2017 doken ze met genoemde bassist en drummer de studio in, met dit album als resultaat.

De twee gitaren weven een prachtig web, Lage op zijn Telecaster, Cline op Jazzmaster en een Bilt S.S. Zaftig. De thema’s worden virtuoos samengespeeld, waarna de songs zich ontspinnen in schitterende collectieve improvisaties. Soms ruig en vrij, vaak lyrisch en verstild.

Bekijk hier drie video's, live opgenomen in de studio. 

Luister hier naar het hele album. 

Download het archiefinterview met Nels Cline, uit Gitarist 280, juli 2014, met de downlaodknop in de linkerkolom.