aanmelden
Video's bij de test in Gitarist 328: Fender Eric Johnson Thinline Stratocaster
Inclusief de video die we bij de launch op de NAMM show maakten
Gitarist Extra 21-06-2018 22:06
De test van de Fender Eric Johnson Thinline Stratocaster uit Gitarist 328, juli 2018, hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken. Ook kun je hier de video bekijken die we bij de lancering van de gitaar door Eric Johnson zelf maakten, op de NAMM show 2018.

De Stratocaster is het favoriete gitaarmodel Eric Johnson en de Thinline is de derde signatureversie die hij samen met Fender uitbrengt. Het is Fenders eerste halfholle Strat met volledige bodycontouring en een vintage tremolosysteem.

In onderstaande video bespreken Richard Barrett en Neville Martin, redacteuren van ons zusterblad Guitarist, de nieuwe Eric Johnson signature in detail en vergelijken hem met een standaard Fender Strat. 
 

  


Tijdens de winter NAMM 2018 presenteerde Eric Johnson zijn nieuwe, derde signature-Stratocaster. Het meest in het oog springt natuurlijk het f-gat, maar waarom wilde Johnson ditmaal een semiholle Strat?
“De Strat is voor mij dé universele gitaar, hij is zo veelzijdig. Maar ik heb ook altijd van semiholle gitaren gehouden omdat je met hun resonantie bepaalde dingen kunt doen. Ik was benieuwd of het een extra dimensie zou toevoegen aan wat ik al deed als je daarvan wat in de Strat zou stoppen.”

We kunnen Eric de Thinline Stratocaster al horen bespelen op het album ‘Collage’, dat eind vorig jaar verscheen: “Ik kon de gitaar nog net op één track van de nieuwe plaat gebruiken, een remake van (surfklassieker) Pipeline van The Chantays.”         

Bekijk hier naar hoe Eric Johnson zijn nieuwe signature lanceerde op de NAMM Show.