aanmelden
Video bij de PRS test in Gitarist 327
PRS Silver Sky John Mayer Signature
Gitarist Extra 25-05-2018 15:05
De test van de PRS Silver Sky uit Gitarist 327, juni 2018, hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

De afgelopen jaren is er heel wat gespeculeerd over wat de uitkomst zou zijn van de eerste onbegrensde (en betaalbare) samenwerking tussen Paul Reed Smith en John Mayer. Het wachten is nu voorbij en de gitaar is er. Officieel heet dit model de PRS Silver Sky John Mayer Signature, maar voor de rest van de wereld is het waarschijnlijk toch gewoon een Stratocaster met de ‘verkeerde’ kop.

PRS is natuurlijk zeker niet de enige fabrikant die een ode brengt aan het populairste model van Fender. Ze zijn er wel relatief laat bij, hoewel ze voor bijvoorbeeld de 305 en de DC3 al eens gebruik hebben gemaakt van het Strat-recept. De Silver Sky is anders. Qua uiterlijk en geluid en zelfs wat feel en hardware betreft is dit absoluut de meest Strat-achtige gitaar die ooit de PRS fabriek in Maryland heeft verlaten.

In de video bespreken Jamie Dickson, Neville Marten en Richard Barrett van ons zusterblad Guitarist de Silver Sky in detail en laten de diverse geluiden van de gitaar horen. Ook vergelijken ze John Mayers signature met een Fender Strat en een Knaggs Choptank.