aanmelden
Ultieme speeltips - audio bij de feature in Gitarist 323
Tips & tricks van ’s werelds beste gitaristen
Gitarist Extra 18-01-2018 21:01
Gitarist verzamelde speeladviezen van de allerbesten om je te helpen je gitaargrenzen te verleggen. In Gitarist 323, februari 2018, lees je de tips van Slash, Mark Knopfler, James Hetfield, The Edge, Marty Friedman, John Mayer, Steve Vai, Ed O'Brien, Ed Sheeran, David Gilmour, Nile Rodgers, Keith Richards, Tom Morello, Paul Gilbert, Joe Bonamassa, Dave Grohl, Joe Satriani, Eddie Van Halen, George Harrison en Kirk Hammett. Hier op Gitarist.nl kun je horen hoe de voorbeelden met noten en tabs bij deze tips moeten klinken.

In het bestaan van Gitarist hebben we letterlijk honderden gitaarhelden geïnterviewd. In een 12-pagina feature in Gitarst 323, februari 2018, hebben we de beste tips uit al die verhalen samengebracht, zodat jij daar je voordeel mee kunt doen. Breng je spel snel naar een hoger niveau, geïnspireerd door de beste gitaristen ter wereld!

Beluister hier de audio bij de tips met een speelvoorbeeld om te horen hoe deze moeten klinken. Bij elk voorbeeld is er ook alleen een backingtrack waar je zelf overheen kunt spelen.

Speel solo’s met je vingers zoals David Gilmour
Deze bluesy lick in de stijl van David Gilmour hebben we zowel met met plectrum als met vingers ingespeeld.


Sla aan als James Hetfield
Voel je voor even de man van Metallica met deze riff, die speciaal is geselecteerd om neerslagen met je plectrum en je afdemptechniek te perfectioneren.


 

Pentatoniek in de stijl van Kirk Hammett
Mocht je nog niet overtuigd zijn van de veelzijdigheid van de pentatonische majeur- en mineurladder, dan trekt Kirk Hammett je wel over de streep. Probeer onze lick in E mineurpentatonisch eens uit.


Legato in de stijl van Joe Satriani
De legato-techniek van Joe Satriani is legendarisch. 'Legato’ betekent ‘vloeiend’ en verwijst naar hammer-ons en pull-offs in plaats van dat je elke noot met plectrum aanslaat - en dat is precies de benadering die je hier moet kiezen.  


Speel met minder spanning à la Mark Knopfler
Speel deze simpele opwarmoefening eens door en voel je daarna soepel en klaar om te rocken.


Funk- en discoslagjes in de stijl van Nile Rodgers
Ons voorbeeld laat zien en horen hoe Nile eenvoudige akkoorden van twee of drie tonen speelt met zijn kenmerkende staccato slaggitaarstijl.


Vibrato op de wijze van Paul Gilbert
Volgens Paul Gilbert onderscheidt een professionele gitarist zich door zijn beheersing van vibrato. Deze lick zal je helpen je vingervibrato te verbeteren.


Opdrukken volgens Slash
"Als je een snaar opdrukt, moet je weten waar die naartoe gaat. Laat die noot niet ergens halverwege zweven.” Het advies van Slash geldt voor elke keer dat je een snaar opdrukt, dus ook in dit voorbeeld.


De delaytruc van The Edge
Het geheim achter de signaturesound van The Edge is om je delay in te stellen op herhalingen van een gepuncteerde achtste. “Een coole bonus van echo is dat je veel strakker leert spelen. Echo heeft een veel betere gitarist van me gemaakt.”


Speel sneller met deze tip van Tom Morello
"Pas als je (een lick) perfect kunt spelen op lage snelheid, tweehonderd keer achter elkaar als het moet, ga je een stapje sneller." Deze eenvoudige oefening is geheel conform Toms advies en zal je plectrumtechniek en vingercoördinatie aanmerkelijk verbeteren.


Leer toonladders in positie zoals Joe Bonamassa deed
Leer deze vijf vingerzettingen voor de pentatonische toonladder en je zult in staat zijn om, net als Joe Bonamassa, solo’s over de hele hals te improviseren, denkend in ‘blokken’.


Marty Friedman's ‘één lick, verschillende akkoorden’- aanpak
Marty Friedmans concept is het tegenovergestelde van de aanpak van Joe Bonamassa: speel een eenvoudige lick en herhaal die terwijl de onderliggende akkoorden steeds veranderen. 


Keith Richards’ open stemming
Laat je inspireren door Keefs open G-slaggitaar op klassieke Rolling Stones-stukken als Brown Sugar en Start Me Up.


Bespeel de gitaar als een drumstel, zegt Dave Grohl
Deze tip van Dave Grohl is iets om over na te denken bij het jammen over je eigen riffs. Onthoud dat afdempen en naar beneden aanslaan belangrijk zijn voor een hardrocksound.


Probeer de melodische solostijl van John Mayer
"Ik heb mijn beste solo’s gespeeld door vingerzettingen aan de kant te gooien en te zeggen: welke noten wil ik hier spelen?" Dit advies van John Mayer valt in de praktijk niet mee - het spelen op één snaar kan je helpen dat patroon te doorbreken.


Slagpartijvariatie in de stijl van Eddie Van Halen
Ons EVH-voorbeeld zorgt op verschillende manieren voor variatie – experimenteer ermee in je eigen slaggitaarstijl. 


 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com