aanmelden
Gitarist bij EenVandaag over Gibson
Problemen Gibson breed in de media
Merknieuws 09-05-2018 09:53
Dat Gibson in financiŽle problemen zit, kan niemand zijn ontgaan. Was er eerst vooral aandacht voor de penibele financiŽle situatie van deze legendarische gitaarbouwer op YouTube en in muzikantenmedia, afgelopen week verschenen er artikelen in nationale en internationale dagbladen.
Op 8 mei haalde het nieuws zelfs de Nederlandse tv: actualiteitenprogramma EenVandaag besteedde aandacht aan het onderwerp en vroeg ook Gitarist om uitleg.

Oorzaak
Naast Pablo van de Poel, die vertelt over zijn liefde voor Gibson gitaren, en Rudi Bults van The Fellowship Of Acoustics gaf Gitarist-redacteur Steven Faber achtergrondinformatie over het ontstaan van de financiële problemen bij Gibson.

Een hardnekkige opvatting die regelmatig terugkomt in de media is dat de gitaar op zich niet meer populair zou zijn, maar de feiten wijzen toch in een andere richting: de expansiedrang van Gibson in de afgelopen jaren, waarbij consumentenelektronica merken als Philips werden gekocht, kostte meer geld dan het opleverde. Lees hier wat wij eerder schreven over de huidige situatie van Gibson.

Bekijk hier het hele item van EenVandaag:

Het bijbehorende artikel op de EenVandaag website lees je hier: www.eenvandaag.avrotros.nl