aanmelden
John Mayer en een Strat?
Nieuwe PRS Silver Sky voor John Mayer
Merknieuws 06-03-2018 13:41
Voor een Les Paul ga je naar Gibson, voor een Tele naar Fender en voor een Strat... naar PRS. Dat klinkt wat raar, maar het is precies wat John Mayer deed.

In interviews sprak John Mayer al veel over zijn komende, nieuwe PRS, we zagen hem al met prototypes spelen, maar nu is het productiemodel eindelijk klaar. De Silver Sky is gebaseerd op Mayer's favoriete Strats uit '63 en '64 en ze ogen dan ook veel meer Fender dan PRS. Natuurlijk is de vogelinleg typisch voor het merk van Paul Reed Smith, net als de 3-om-3 kop.

Toch waren PRS en de meestergitarist bijna drie jaar bezig met het ontwikkelen van het instrument en het resultaat is een gitaar met een elzen body, een esdoorn hals en een palissander toets. De radius is 7,25" en het heeft een 635JM-halsvorm. De drie enkelspoelselementen zijn verbonden aan een volumeknop, twee toonknoppen een een vijfwegschakelaar voor de elementkeuze. Natuurlijk is er een vibrato-systeem.


Foto: door de kop is er toch geen twijfel over mogelijk dat het geen Fender Strat is.

In een persverklaring zei Mayer:
"Het is al jaren een droom om een gitaar te ontwerpen, die een combinatie is van mijn favoriete vintage-specificaties en een moderne 'ziel' en uiterlijk. Na twee jaar studie en verfijning is de Silver Sky mijn visie van hoe een moderne elektrische gitaar zou moeten zijn.'

De Strat - oeps, Silver Sky - is leverbaar in de kleuren Tungsten, Frost, Onyx en Horizon. De gitaar, die een adviesprijs heeft van ongeveer € 3000,-, wordt geleverd in een deluxe gigbag. De eerste 500 kopers krijgen er echter een koffer bij.


Foto: het achterplaatje is een extra.

Hoe dat klinkt? Hieronder zie je een demovideo van PRS:

PRS-website

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com