aanmelden
De 29-jarige Julian Lage speelt al bijna 25 jaar
Modern Lore is zijn nieuwe trio-album
Gitarist Extra 22-03-2018 09:03
Hij speelt al bijna 25 jaar gitaar en is nog maar 29. Al toen hij 9 was deelde hij het podium met Santana, en maakte toen al grote indruk. Hij begeleidde musici als Gary Burton, Béla Fleck, Jim Hall en Charles Lloyd. Met jazz als hoofdmoot incorporeerde hij ook invloeden uit klassiek, blues, country, folk en rock.
In Gitarist 325, april 2018, kun je de recensie van zijn nieuwe album "Modern Lore" lezen. Hier op Gitarist.nl belichten we zijn historie met video's en een playlist, en kun je een paar nummers van de plaat in intieme setting live uitgevoerd zien worden.

Het gitaarspel van Julian Lage refereert aan gitaristen als John Scofield, Pat Metheny en Bill Frisell, met hier en daar zelfs een vleugje Jeff Beck. Bekijk hier de live uitvoering van het nummer Atlantic Limited van Modern Lore, met Kenny Wollesen op drums en Scott Cooley op bas. 


Het nummer I'll Be Seeing You stond op de eerste trioplaat van Lage, Arclight, in dezelfde bezetting. Bekijk de live uitvoering hier, met briljant gitaarintro. 

 

Julian Lage speelt dus al bijna 25 jaar. Hij is pas 29, maar op z'n vijfde bleek hij al een groot talent. Toen hij 8 was werd er een documentaire over hem gemaakt. Hij bleek toen al goed te weten wat hij wilde: 

Een jaar later deeld hij al het podium met Santana, die hem lekker bluesy laat soleren. 

Terug naar Modern Lore. Op dat nieuwe album bespeelt Julian Lage zijn custom made Nachocaster, een gitaar gemaakt naar voorbeeld van de Telecasters uit de jaren vijftig. Nachcaster profleert zich met de slogan 'look, feel and tone of the early solidbody electric guitars from the 1950s; all materials are selected according to vintage specs and they are meticulously treated to replicate the passing of time. They say God lives in the details.' Waarvan akte. 
Bekijk en beluister de gitaar hier:  

Julian Lage is ook en meester op akoestisch gitaar. Hij bespeelt een Collings OM-1 A JL, custom made natuurlijk. In vol ornaat hier te zien en te horen:

 

Nog een live uitgevoerde versie van zijn plaat Modern Lore: 

Spotify playlist inclusief het nieuwe album Modern Lore: 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com