aanmelden
NAMM Show 2018 - Dag 3
Fender, Charvel, Guild, Ibanez, Rainger, Yamaha
Merknieuws 27-01-2018 08:01
Op deze derde beursdag hoorden we Eric Johnsons nieuwe gitaar, zagen we felgekleurde rockgitaren bij Charvel en Ibanez, werd de nieuwe Guild Jetstar prachtig bespeeld door R.J. Ronquillo, hoorden we hoe een reverb klinkt als je de galm door een overdrivecircuit jaagt en zagen we een chique nieuwe Revstar van Yamaha.

In ons eerste dagverslag kon je al lezen over Custom Shop modellen, akoestische gitaren en pedalen van Fender, maar er is meer. Zo komt vanaf maart elke maand een gitaar beschikbaar in de Parallel Universe serie, waarin eigenschappen van verschillende modellen door elkaar worden gehusseld. Een Strat met Telecaster elementen, of een Tele met de elektronica van een Jazzmaster, het kan allemaal. Zelfs is er een nieuwe bodyvorm, de asymmetrische Meteora.

Ook is er nieuws op versterkergebied, want de Hotrod serie heeft een update gekregen. Omdat de serie zo populair is, zijn ze voorzichtig te werk gegaan om het karakter te behouden. Aanpassingen zijn bijvoorbeeld dat de Pro Junior langer clean blijft en dat het overdrivekanaal van de Hotrod Deluxe warmer klinkt. Ook zijn de kabinetten lichter (meer resonant) gemaakt en zijn de versterkers voorzien van andere speakers.
In de Fenderstand presenteerde Eric Johnson zijn nieuwe thinline signature Stratocaster die in februari uit gaat komen:

Charvel voegt een flinke hoeveelheid heavy-rockgitaren met humbuckers in verschillende afwerkingen en met diverse houtopties toe aan zijn opgevoerde Pro-Mod serie. Zo is er de met een Seymour Duncan Shred SH-10B (brug) en Jazz SH-2N (hals) uitgeruste Pro-Mod DK24 HH, met een geschroefde esdoorn hals en een Floyd Rose tremolo. De DK24 HH HT heeft gelijke specificaties maar een vaste brug (hardtail, vandaar HT). De San Dimas Style 1 mikt op de snelle gitarist met een Seymour Duncan JB TB-4 (brug)/59 SH-1N (hals) combinatie en een met grafiet versterkte geschroefde esdoorn hals.

Lekker rocken met de Charvel Pro-Mod DK24 HH

Charvel omschrijft de So-Cal Style 1 HH als een 'fun-in-the-sun' gitaar en dat geldt zeker voor de opvallende Rocket Red versie met ebben toets en Seymour Duncan TB-6 en SH-6N Distortion pickups. De twee andere uitvoeringen hebben ook een elzen body en esdoorn hals, maar minder schreeuwende kleuren en een esdoorn toets.

Fun in the sun: Charvel Pro-Mod So-Cal Style 1 HH

Last but not least noemen we nog twee So-Cal Style 2 modellen met een body van okoume. Beide hebben een Seymour Duncan Shred SH-10B bij de brug en een Jazz SH-2N bij de hals, eean esdoorn toets en een zijdeglans afwerking. Het ene model heeft een Floyd Rose, de ander een vaste brug.

Guild brengt steeds meer akoestische gitaren uit, afkomstig uit de Amerikaanse fabriek, zoals de D-55 dreadnought. Deze is te krijgen in natural en sunburst uitvoering. Ook is er weer een nieuwe elektrische gitaar in de vorm van de Jetstar, hier bespeeld door de fantastische R.J. Ronquillo:

Hoe groter het merk, hoe meer nieuws. Die wet geldt zeker voor Ibanez. Op de beurs werd de AZ serie officieel gepresenteerd (zie de test in Gitarist 323, februari 2018), waarbinnen ook de signaturemodellen vallen van Tom Quayle en Martin Miller.
Met de RG Genesis serie keert Ibanez terug naar de oorsprong het RG-model. Zo zien we de eighties RG550 terug in felle kleuren.
Wat artiesten betreft is er dit jaar een 30th Anniversary versie van het chromen Joe Satriani (JS) model en een 40th Anniversary model voor Paul Stanley met meer dan 1400 rhinestones.
Op akoestisch gebied trok de AEWC onze aandacht, omdat de body is aangepast om zoveel mogelijk comfort te bieden. Hiervoor zijn het boven- en onderblad op verschillende plekken gebogen om zo contouren te krijgen die maken dat hij heerlijk in de hand licht.

Verder kunne we melden dat de populaire Thermo Aged serie akoestische gitaren is uitgebreid met modellen waarvan nu ook het uiterlijk licht is verouderd.

Rainger FX toonde het Reverb-X minipedaal, de tegenhanger van het Echo-X minidelay. De unique selling point van de Reverb-X is een post-reverb overdrivecircuit compleet met noisegate, waardoor het pedaal gigantische atmosferische texturen kan oproepen, ondersteund door maximaal zes seconden reverb. Een inputregelaar en overload-led zijn ook inbegrepen, net als Raingers kenmerkende Igor pressurepad, waarmee je reverb aan individuele noten kunt toevoegen terwijl je speelt.

Yamaha heeft met de APX600 een vernieuwde versie van zijn bekende stagegitaar uitgebracht. De body is iets dieper om het laag wat krachtiger te maken en de mensuur is wat korter gemaakt om het speelcomfort te vergroten. Erg leuk waren ook de nieuwe CSF parlor gitaren die in de populaire categorie vallen van kleine steelstrings die je overal mee naar toe kan nemen. Ze zijn zowel in natural en sunburst afwerking te krijgen. Op elektrisch gebied is de Revstar serie uitgebreid en wij vonden deze transparant witte versie met zijn gold foil pickups wel erg aantrekkelijk!

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com