aanmelden
NAMM Show 2018 - Dag 2
Blackstar, Eastman, EVH, Martin, Squier
Merknieuws 26-01-2018 08:01
Buiten een stralende zon, binnen veel gitaarnieuws. Dat was in een notendop onze tweede dag op de NAMM Show. We zagen Blackstars basversterker, Eastman's Solidbody's, vernieuwde EVH versterkers, moderne Martins en rockende Squiers.

Met de Unity Pro Bass versterkers zet Blackstar een flinke stap in de baswereld. Van 30 tot 500 watt leveren deze combo's en er is tevens een powered speakerkabinet die nog eens 250 watt aan extra vermogen kan toevoegen. De lay-out is eenvoudig, maar toch beschikken deze versterkers over uitgebreide mogelijkheden met onder andere een ingebouwde compressor, chorus, suboctave en overdrive/distortion/fuzz.

Eastman voegt drie nieuwe modellen toe aan zijn Solidbody lijn. Zo komt de SB59 er in een verouderde sunburst uitvoering en zijn er nu ook de SB57 (luxe zwarte uitvoering) en SB56 met twee P-90. De elementen zijn nu van Jason Lollar, die ze heeft afgestemd per model.
De akoestische series zijn vanaf dit jaar meer gestroomlijnd met de traditionele modellen in de E-serie en de modernere varianten in de AC-lijn. Veel details van de bestaande modellen zijn aangepast, en vanaf nu zijn alle akoestische gitaren volledig massief.
Een bijzondere toevoeging is de DM1, een echte gypsy-jazz gitaar die er is in een blanke uitvoering en met de voor Eastman karakteristieke 'varnish' viool afwerking.

EVH toonde zowel nieuwe gitaren als versterkers. Om te beginnen drie nieuwe versies van de 5150III: de 5150III 50W 6L6 top en 1x12 en 1x12 combo. Deze 2.0 versies van de populaire EVH 50-watters hebben een clean-, overdrive/distortion- en highgainkanaal. Kanalen één en twee beschikken elk over duaalconcentrische gain/volumeregelaars met een gedeelde EQ, kanaal drie heeft zijn eigen regelaars voor gain, volume en EQ. De versterkers hebben zowel in voor- als eindtrap JJ buizen. Aansluitingen voor een effectloop, hoofdtelefoon en midi zijn ook aanwezig. De combo’s hebben daarnaast nog een ingebouwde reverb en één respectievelijk twee 12-inch speciaal ontworpen EVH Celestion speakers.

 

Nieuwe Wolfgangs waren er ook: in nieuwe kleuren en een linkshandig model. Ook linkshandig is de Striped Series LH R/B/W. De gitaar heeft een lindehouten Strat-type body met Eddie Van Halens beroemde rood met zwart-wit gestreepte afwerking plus een enkele humbucker en Floyd Rose tremolo.  

 

Bij Martin was veel nieuws waar we hier twee modellen uitlichten. De John Mayer D-45 is een limited edition uit de custom shop. Sommige details, zoals de op de toets doorlopende rosette, zijn door Mayer zelf bedacht. De gitaar moest wat klank betreft lijken op Mayers eigen D-45, die hij als strandgitaar gebruikt. Elk van de 45 modellen hebben een door JM gesigneerd label.


Een ander custom shop model is de Show Special van dit jaar, de DSS-2018. Wat gelijk opvalt bij deze gitaar is de koolstofvezel slagplaat en kopafwerking, maar dat is niet het enige moderne aan deze gitaar. In de hals is namelijk een dubbelwerkende titanium stelpen gebruikt en ook de stemmechanieken zijn van titanium en koolstofvezel. Voor de brugpennen is het zogenaamde liquid metal gebruikt, waardoor de gitaar een flinke sustain heeft. Voordeel van al deze materialen is dat de gitaar bijzonder licht van gewicht is.

Squier lanceert de Contemporary Series, zes Strat en Tele modellen met een moderne look en feel en een betaalbaar prijskaartje. Fenders submerk mikt met deze eerste nieuwe serie sinds een aantal jaar op de beginnende elektrische gitarist. Er is een actieve Stratocaster met een HH-elementconfiguratie, Floyd Rose tremolo en omgekeerde kop. Voor de iets minder heftig spelende gitarist is er een HH Strat met passieve zebrahumbuckers en een zwevende tremolo die ook als linkshandig model leverbaar is. Hou je ook van singlecoilklanken, dan kun je voor de HSS Strat kiezen, met wel een krachtige humbucker bij de brug. Ben je meer een Tele-man/vrouw, dan is er de Contemporary Telecaster HH, met twee humbuckers en ook in een linkshandige uitvoering verkrijgbaar. De verschillende modellen worden geleverd in een aantal frisse matching kleuren voor body en kop en gaan alle 400 euro kosten behalve de actieve Strat, die voor 480 euro op de prijslijst staat.    

Zie voor meer NAMM-nieuws ook onze facebookpagina.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com