Legendarische doom

Legendarische doom

Trouble in de Melkweg

Na twaalf jaar lang van het toneel verdwenen te zijn geweest, kwam de Amerikaanse legendarische doom metalband Trouble dit jaar met een nieuw album, genaamd ‘Simple Mind Condition’. Naar aanleiding da.....meer »»

Post-rock in hogere sferen

Red Sparowes in Paradiso

Het publiek in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel Paradiso kwam zondag 27 mei in hogere sferen terecht, want de Amerikaanse post-rockband Red Sparowes trad op en deed dat zo overdonderend dat .....meer »»

Never Say Die!

Death metal van het Noord-Amerikaanse continent

Een zevental death metalbands van het Noord-Amerikaanse continent sloegen de handen ineen voor een reeks concerten onder de noemer ‘Never Say Die!’. Dit alles onder leiding van de Amerikaanse death me.....meer »»

Smashing Guitar op Muzikantendag 2007

Gitaren tot brandhout slaan

Altijd in een beschermende koffer vervoerd, nooit te wild gebruikt, keurig stofvrij gehouden, maar toch komt er een moment dat je het eerste krasje op je gitaar ontdekt; een pijnlijk moment voor ieder.....meer »»

Bergen effectenpedalen

The Hidden Hand in Paradiso

Het verleden van zanger-gitarist Scott ‘Wino’ Weinrich van de Amerikaanse stonerrockband The Hidden Hand, is roemrucht. Hij begon begin jaren tachtig zijn carrière met de oprichting van de inmiddels l.....meer »»

Trivium blijft groeien

De Amerikaanse metalband Trivium wordt steeds groter, wat duidelijk blijkt uit het feit dat ze tijdens hun eerste eigen tournee door Europa een doorgewinterde naam als Annihilator als voorprogramma he.....meer »»

Zomerse KonninginneNach 2007

Traditiegetrouw vond aan de vooravond van Koninginnedag in Den Haag de KonninginneNach plaats. Inderdaad, zonder ‘t’ op het eind. Het zomerse weer zorgde ervoor dat veel mensen de straat op gingen om .....meer »»

Pestpop 2007

Slecht geluid teistert goede optredens

Welke artiesten er op een festival komen is uiteraard erg belangrijk, maar dat ook de organisatie van invloed is op het succes van een festival, bewees de tweede editie van Pestpop, dat op 20 en 21 ap.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken