Jet Harris overleden

Jet Harris overleden

Shadows-bassist verliest strijd tegen keelkanker

Jet Harris, de eerste bassist van de legendarische Engelse band The Shadows, is op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van keelkanker......meer »»

Slipknot heeft nieuwe bassist

Donnie Steele terug bij de band

Slipknot heeft een vervanger gevonden voor bassist en mede-oprichter Paul Gray, die in mei vorig jaar overleed aan een overdosis pijnstillers. Donnie Steele, de oorspronkelijke gitarist van de band, n.....meer »»

Roadburn 2011: Afterburner set-ups

Welke spullen gebruiken de bands op 17 april?

Roadburn, hét festival voor stonerrock, doommetal en aanverwante genres op 14 t/m 16 april in Tilburg, was binnen een kwartier uitverkocht. Gelukkig kunnen liefhebbers van ruige gitaarriffs nog terech.....meer »»

Dweezil Zappa zet gitaren te koop

Echtscheiding aanleiding voor veiling

Goed nieuws voor fans van Dweezil Zappa, snelle bieders kunnen een gitaar van de zoon van Frank Zappa bemachtigen. Zappa zette een oproep om vooral een gitaar van hem te kopen op zijn blog......meer »»

Coldplay naar Pinkpop

Programma 42e editie bekend

Het op vijf acts na volledige programma van Pinkpop 2011 is woensdag 16 maart tijdens een persconferentie in Paradiso bekend gemaakt. Coldplay is dé grote naam in de line-up van de 42e editie van het .....meer »»

Clinic met Eva Gardner

Bassiste van Pink komt voor bas-drums clinic naar Feedback Rotterdam

Eva Gardner, bassiste van Pink, geeft op 11 april samen met drummer Mark Schulman een jamclinic in Feedback Rotterdam, georganiseerd door Fender en Gretsch......meer »»

Plectrum mozaïek van Hendrix

Kunstwerk onder de hamer voor goed doel

Een mozaïek van Jimi Hendrix gemaakt van meer dan 5000 Fender plectrums is voor 27.000 euro geveild tijdens het Sound & Vision liefdadigheidsevenement in de legendarische Londonse Abbey Road Studios......meer »»

Jimi Hendrix op de NAMM

(Bijna) niet van echt te onderscheiden

Onze collega Jean-Louis Gayet van het tijdschrift Interface liep vorige maand tijdens de NAMM-muziekbeurs in het Californische Anaheim tegen een wel heel bijzondere straatmuzikant aan. Hij deed ons in.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken