In Memoriam Hubert Sumlin

In Memoriam Hubert Sumlin

Gitarist van Howlin’ Wolf overleden

Bluesgitarist Hubert Sumlin (80) is zondag 4 december in een ziekenhuis in Wayne, New Jersey overleden aan hartfalen. Sumlin was vooral bekend als gitarist van de legendarische bluesman Howlin’ Wolf e.....meer »»

Beatles versterker te koop

Vox UL730 van George Harrison onder de hamer

Heb je toevallig 80.000 euro liggen? Dan kan een zeldzame Vox versterker van George Harrison binnenkort van jou zijn. De Vox UL730 gitaarversterker is gebruikt voor de opnames van onder andere Revolve.....meer »»

IDFA/PLAY muziek + filmfestival

Première ‘Wie de gunst aan een gitaar kan geven’

Van 17 t/m 20 november vindt tijdens het IDFA documentairefestival in Amsterdam het gloednieuwe ‘International Music+Film Festival’ PLAY plaats in de Melkweg. Op zondagmiddag 20 november om 16.30 uur .....meer »»

NNO speelt Steve Vai

Meet & greet bij première in Groningen

Speciaal voor het Noord Nederlands Orkest (NNO) schreef gitaarvirtuoos Steve Vai het symfonische werk ‘The Middle Of Everywhere’. Op donderdag 17 november gaat het stuk onder toeziend oog van de compo.....meer »»

Andy Tielman (75) overleden

Peetvader van de nederrock leed aan maagkanker

De eerste Nederlandse gitaarheld is afgelopen donderdag overleden. De gitarist en zanger van The Tielman Brothers leed al een aantal jaar aan maagkanker......meer »»

Muzikantendag in Brussel

19 november 2011 in Ancienne Belgique

Zaterdag 19 november vindt de tiende editie van de Vlaamse Muzikantendag plaats in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. In totaal zijn er ruim vijftig activiteiten gepland met meer dan 155 experts......meer »»

Jason Becker’s Not Dead Yet Festival

Zondag 13 november in het Patronaat, Haarlem

Een benefietfestival voor Jason Becker, de supergitarist bij wie 1991 de spierziekte ALS werd geconstateerd. Op zondag 13 november komen in Haarlem topgitaristen samen om hem en de ALS-onderzoeksstich.....meer »»

Rock Palace heropent

50% van Golden Earring geeft mini-concert

Zaterdag 5 november heropenen Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk van Golden Earring de Haagse muziekwinkel Rock Palace. In 1985 verzorgden zij ook al de opening. Voor de feestelijke heropening vanaf .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken