Video’s Richie Kotzen-clinic

Leerzame lessen van een bevlogen muzikant

On Stage 27-02-2009 01:18

De Amerikaanse stergitarist Richie Kotzen gaf op 4 februari zijn eerste clinic ooit, bij Muzikaza in Roermond. Daags voor zijn optreden in de Effenaar in Eindhoven kwamen meer dan 100 mensen naar de muziekwinkel om gitaarles te krijgen van een man bij wie muziek maken altijd op de eerste plaats komt. Gitarist was aanwezig om uitgebreid verslag te doen van de clinic. Van meester Richie mochten we alles filmen en op Gitarist.nl gebruiken, dus: shred je schrap voor niet minder dan tien video’s!

Alle aanwezigen bij de clinic of het concert maakten bovendien ook nog eens kans om een gesigneerde Fender Richie Kotzen Telecaster te winnen. In een van de video’s zie je hem deze gitaar bespelen.

Als je de video’s van boven naar beneden bekijkt, beleef je precies het verloop van de clinic. Sommige filmpjes zijn wat uitgebreider en dus langer, maar alle beelden zijn de moeite van het bekijken meer dan waard. Richie Kotzen is behalve een grote naam namelijk ook een bevlogen muzikant met een groot hart voor de muziek.

De clinic duurde anderhalf uur en Richie nam ook veel de tijd om te praten en vragen uit het publiek te beantwoorden. Inhoudelijk sterk, erg grappig, gewaagd, bevlogen en open: enkele steekwoorden die hem als muzikant kenmerken. Niet gek voor iemand die voor het eerst van zijn leven een clinic geeft!

Maar oordeel vooral zelf en bekijk de video’s hieronder, met als afsluiter enkele solo’s die hij er nog even uitgooide alsof het niets was. Zijn biografie, releases en meer foto’s vind je natuurlijk op zijn artiestenpagina via de link onder het artikel.

video player
zoeken
zoeken