Godin Richmond solidbody’s

Belmont en Dorchester

Merknieuws 26-04-2008 13:59

Godin Guitars heeft twee nieuwe elektrische gitaren aangekondigd: de Richmond Belmont en de Richmond Dorchester. Het zijn de eerste twee modellen die in de Richmond-lijn worden uitgebracht, vernoemd naar de stad waar ze gemaakt worden: Richmond, Quebec, Canada.

De Belmont heeft een mensuur van 24 3/4”, een massieve mahonie hals en body, twee single coil Lipstick elementen en een Seymour Duncan '59 humbucker bij de brug. Deze gespierde classic rockgitaar is verder uitgerust met een vijfweg elementschakelaar en een volume- en toonknop. De Belmont is leverbaar in twee kleuren: Black Wash HG en Burgundy HG.

De Dorchester, met een mensuur van 25 1/2”, heeft twee Lace Alumitone humbuckers, een esdoorn body met populieren vleugels en een esdoorn hals. De regelaars bestaan uit een volume- en toonknop en een vierweg elementschakelaar. Dit coole retro-model is verkrijgbaar in Black HG of Cherry Burst afwerking.

Beide gitaren hebben een geschroefde hals, een verchroomde brug met wieltjes en een vast staartstuk, verchroomde Kluson stemmechanieken en een witte slagplaat en afdekplaatje op de halspen.

Meer info: godinguitars.com & pbmusic.nl
zoeken
zoeken