Fender American Standard-serie

Primeur 5-snarige Precision

Merknieuws 25-01-2008 15:40

Als je al een halve eeuw vier modellen maakt die stuk voor stuk een iconische status hebben bereikt, valt het niet mee om daar nog iets nieuws mee te doen. Fender heeft in de loop der tijd natuurlijk allerlei variaties bedacht voor de Stratocaster, Telecaster, Precision en Jazz Bass, maar steeds kwam men weer terug bij de ijzersterke originele ontwerpen.

In de nieuwe American Standard-serie is Fender dicht bij de originelen gebleven en heeft ze slechts op wat kleine onderdelen verbeterd. Zo is bij de gitaren de brug opnieuw ontworpen, hebben de zadels van gebogen staal verlengde snaargleuven en is een nieuwe lak voor de hals en body aangebracht.

De bassen hebben ook een nieuwe brug en verder lichtgewicht stemmechanieken en in de elementen poolstaafjes op gelijke hoogte. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Fender is er ook een 5-snarige, passieve versie van de traditionele Precision verkrijgbaar.

Bassisten worden door Gitarist overigens op hun wenken bediend, want op pagina 44 van het februarinummer (nr. 203) staat een dubbeltest van de nieuwe Precision en Jazz Bass.
zoeken
zoeken