Power scaling: Een tandje minder

Al eens nagedacht over je vermogen?

Merknieuws 12-09-2007 10:39

Ene Kevin O’ Connor uit Canada heeft iets bedacht waarmee je het vermogen van je versterker kunt reduceren. Ze noemen het Power Scaling en je zou het ’t beste kunnen omschrijven als de Variac truc van Van Halen, maar dan op een veilige en verantwoorde manier.

Dit betekent bijvoorbeeld dat de spanningen van de gloeidraden in de buizen gelijk blijven, iets dat bij de Variac truc niet het geval is.

In de voeding wordt een speciale schakeling ingebouwd om de spanningen binnenin de versterker te kunnen variëren, gecombineerd met een zgn. bias-tracking circuit waardoor de eindbuizen qua instellingen op dezelfde manier blijven werken.

Je kunt zelf bepalen in welke mate je de power scaling wilt toepassen: op alleen de eindbuizen, in combinatie met de fasedraaier of de gehele versterker (dus incl. voorversterker).

Als je de maximale dynamiek wilt behouden verdient het aanbeveling om alleen de eindbuizen te power scalen. Door dit systeem kun je het uitgangsvermogen van de versterker traploos regelen van 1 tot 100%. Je kunt dit laten doen bij Ed’s Customshop in Maarssen en het kost gemiddeld ca. 295 euro.

Kijk voor meer info op: edscustomshop.com / londonpower.com
zoeken
zoeken