Fishman Aura pedalen

Modelling in de akoestische wereld

Merknieuws 25-07-2007 13:10

Dat modelling veel betekent voor elektrische gitaristen wisten we. Maar dat modelling nu ook definitief is doorgedrongen op het gebied van de akoestische jongens, bewijst Fishman met hun nieuwe serie Aura pedalen.

De serie bestaat uit zes verschillende pedalen: Dreadnought, Concert, Orchestra, Jumbo, Nylon en 12 string. Het is de bedoeling dat je het pedaal koopt, dat qua omschrijving het beste past bij jouw type akoestische gitaar.

Eenmaal aangesloten kun je met de draaiknop 16 verschillende digitale algoritmes oproepen die bedoeld zijn te klinken alsof je gitaar professioneel met een microfoon wordt uitversterkt. Het voordeel is dat je 16 verschillende karakters hebt, gebaseerd op microfoonversterking, zonder de nadelen van het versterken met microfoons, zoals feedback of overspraak, om niet te spreken van de aanschaf van al die microfoons.

Net als bij elektrische gitaareffecten, schakel je de pedalen aan/uit met een voetschakelaar. Verder hebben ze een phase schakelaar, een ingangsvolumeknop, uitgangsvolume en een blend regelaar. De pedalen werken op een 9 volts batterij of adapter en zijn bedoeld voor gitaren met een magnetisch klankgatelement of een piezo element onder de brug.

De adviesprijs is voor alle pedalen hetzelfde: €299,-

Meer informatie vind je op www.fishman.com en www.benellyimport.nl
zoeken
zoeken