Boss Twin Pedal serie groeit gestaag

Bijna onopvallend breidt de serie zich uit

Merknieuws 22-07-2007 12:41

Na het onlangs verschijnen van de RE-20 Space Echo en de CE-20 Chorus Ensemble, leek het ons tijd voor een kleine round-up van de inmiddels tot acht modellen uitgebreide Twin Pedal reeks.

De eerste modellen die worden uitgebracht, zijn de DD-20 Giga Delay, met een maximale delaytijd van 23 seconden, 11 verschillende echo modellen en extra functies om delays heel bizar te laten klinken, en de EQ-20, een 10 bands grafische EQ voor gitaar met 9 geheugenlocaties. Al snel gaat Boss loopen en worden de RC-20, en later de RC-20XL loopstations er aan toegevoegd. Deze pedalen zijn gericht op de experimenteler ingestelde muzikant, en na dit avontuur lijkt het tijd voor uitgebreide versies van gangbare effecten.

De modelling van Boss, COSM, doet in die periode grote stappen voorwaarts in hun versterkers en multi-effecten en Boss gaat die technologie gebruiken in hun nieuwe effecten: De RT-20 Leslie simulator doet zijn intrede, met vet cool ronddraaiende LED’s in het midden, maar ook een ingebouwde overdrive en meerdere modellen waar je duizelig van wordt.
Het mooie van modelling is dat je veel meer functies in een pedaal kwijt kan. Dus de OD-20 Drive Zone heeft maar liefst 22 overdrive en distortion geluiden aan boord en je kunt vier geluiden opslaan.

De twee nieuwste toevoegingen grijpen op fantastische wijze terug op legendes uit het verleden van Boss. De CE-20 bevat 6 chorus modellen, waaronder de CE-1 en de breder dan brede Dimensional D.

Niet alleen het geluid, maar ook het uiterlijk van de RE-20 Space Echo verdient een eervolle vermelding. De sfeer van de oude Space Echo is feilloos omgezet in een hypermodern Delay/Galm pedaal, met een vintage klank.

Bekijk meer op www.bosscorp.co.jp
zoeken
zoeken