Electric Sound in tweeën

Importeur begint aparte instrumenten afdeling

Merknieuws 22-03-2007 15:58

Electric Sound, importeur van onder andere Gibson, Orange, Hiwatt, Indie en Tanglewood, maar ook van een groot aantal PA merken, is opgesplitst in twee divisies: Electric Sound en Electric Instruments.

Dit heeft niet alleen tot gevolg dat de verschillende divisies zich beter kunnen richten op de hun toebedeelde doelgroepen. Electric Instruments haalde ook al gelijk een aantal interessante nieuwe merken naar Nederland. Zo zijn de beroemde (en stervensdure) Monster kabels nu eindelijk via een importeur te krijgen. Ook Diamond pedalen uit Canada wisten ze in te lijven, net als het nieuwe Custom merk van Hiwatt, JMI.

Die laatste is wel interessant. JMI, beter bekend als Jennings, is namelijk van oorsprong het merk waaruit VOX ontstond, begin jaren ’60. En dat geeft JMI het recht om de VOX modellen als de AC15 en de AC30 na te maken. En dat doen ze dan ook, zij het tegen niet al te lage prijzen. Zoek je dus een Brits geluid zonder ‘Chinees compromis’ en heb je een dikke portemonnee, dan weet je waar je het nu kunt zoeken.

Electric Instruments: www.electricinstruments.nl
JMI: www.jmiamplification.com
zoeken
zoeken