Jazzgitaren van Parker

Juwelen met stijl

Merknieuws 09-12-2006 15:45

De nieuwe jazzboten van Parker zullen van wege hun stijlvolle, exclusieve uiterlijk zeker opvallen in een rokerige sessiekroeg. Zowel de J-Man als de J-Cat zijn voorzien een massief sparren bovenblad en een massief esdoorn achterkant. Dit alles moet zorgen voor een heldere, maar ook warme klank en een directe klankprojectie.

De eigenzinnige cutaway maakt dat de hoger gelegen frets niet alleen een esthetische functie hebben, maar dat ze daadwerkelijk bespeeld kunnen worden. Beide gitaren hebben een ebbenhouten toets met ingelegde abalone positiemarkeringen.

De PJ12 J-Man is verkrijgbaar in sunburst afwerking, met twee Egnater humbuckers die hun eigen volume en toonregelaars hebben. Het stijlvolle uiterlijk wordt compleet gemaakt door het ingelegde parelmoeren kunststukje op de kop en de modern vormgegeven klankgaten. Een stevige koffer wordt meegeleverd en de prijs zal in de buurt van de €4000,- liggen.

De transparant gelakte PJ14 J-Cat heeft een enkele, zwevende Egnater humbucker bij de hals. Ook hier is de kop voorzien van een behoorlijke smak parelmoer en abalone, wat ook geldt voor het ebbenhouten staartstuk. Ook de J-Cat wordt met koffer geleverd en ook de J-Cat is met een prijs om en nabij de €4500,- voor de serieuze gitarist met een serieuze bankrekening.

Meer info: www.parkerguitars.com
zoeken
zoeken